Btw!

Jag red ut på Astiz idag. Själv. Han var duktig. Jag är stolt över honom. Nu pausar jag bloggen till tredje Januari, kika in då!

Gott nytt år..

Blä, jag hatar nyårsafton. Jag hatar människor som är fulla. Jag hatar att vara uppe sent. Jag hatar att behöva stressa i stallet. Jag hatar att jag inte har sovit något natten till idag så att jag har haft hjärtklappning och problem med andningen hela dagen. Jag hatar att jag inte hann rida Wanda. Ingen bra dag idag, men det kanske märks? Ledsen att jag lämpar över allt på er.

Ibland saknar jag att vara emo. Att vara sjukligt smal, med sjukligt blek hy och kolsvart hår. Jag var snygg då. Nu känner jag mig bara äcklig. Det ska bli ändring på det 2011. Och jag vet att ni inte läser min blogg för att läsa halvdeprimerande inlägg, men det är min blogg. Min dagbok, den enda som lyssnar. Typ..

Funderar på att ta ett kortare uppehåll med bloggandet, fram till den tredje Januari bara, då det är min artonde födelsedag.

Anyhow, Gott Nytt År! 2011 kommer bli bäst hittills!



Btw, lila är min favoritfärg <3

HISS!

Måste bara hissa denna stång från HS Sprenger. Den är så mjuk och underbar att rida på. Jag har en och den är tänkt till att bli Wandas vardagsstång då jag inte vill rida med "värstingen" hemma. Jag har även testat den här på Astiz, och han är ju världens känsligaste vad gäller kandar och går med en så kallad bebisstång när han har kandaret på sig. Men till och med han trivdes med den här! Den blir din för cirka 1600 SEK, och den är värd vartenda öre! Stor hiss!


Sugen

Hittade ett snyggt kandar på calevo.com. Det är av märket Passier och kostar cirka 5200 SEK.

Tänk er det med ett annat pannband. Nosgrimman är grymt snygg! Såg dessutom att prisen på OS München är sänkta, så ska ni köpa kandar från OS, passa på NU! Nu kostar det 4600 SEK, när jag köpte gick det på 8000 SEK. Allt beror på vad Euron har för värde...

 

 

Jag blev riktigt sugen på att köpa varsin grimma från OS till hästarna. Det vet ni nog från tidigare inlägg (:

Vad tycker ni? Är de värda 1200 SEK? Jag tycker att det känns lite väl dyrt för en grimma, men kanske värt att köpa ändå?


Jag är en fegis!

Idag satt jag upp på Astiz efter mer än sex veckor av vila. Jag hade gramanen på och mamma gick bredvid och höll i honom. Haha! Man skulle kunna tro att han är under inridning, så fåniga som vi var. Fick till och med frågan; Är han inriden? Men min tolvåring skrittade lugnt, kanske lite väl lugnt, på. Mamma åkte därifrån efter ungefär tio minuter, och det gick rätt bra att skritta själv. Måste ha sett himla kul ut bara. Jag som håller krampaktigt i tyglarna, och han som går långsammare än ridskolehästarna... Modiga jag. Men allvarligt talat så är jag jättefeg.. Inte alls kul när man har en rätt så bråkig häst som Astiz. Idag var han ändå himla snäll. En häst fick typ damryck i andra änden av ridhuset och satte iväg i full fart samtidigt som den bockade och fnös. Men Astiz bara kollade på den. Duktig kille! Däremot när jag skulle svänga till vänster och böja honom litegrann blev han arg. Det stramar ju fortfarande i höger fram. Men det hindrar ju honom inte från att ställa upp lite ändå. Eller? Jag tror i alla fall att jag fick loss honom rätt okej med tanke på det jag kan göra med honom i skritt. Jag är ju helt hysterisk nu när jag vet att han har haft en blödning på gaffelbandet. Det var min värsta mardröm liksom...

Jag fick ganska dåliga igångsättningsråd med mig hem från spat, men jag har pratat med Lena, min equiterapeut, och hon tycker att jag ska jobba honom mycket för hand. Så jag ska rida varannan dag, i skritt såklart, och den dagen jag inte rider ska jag spänna in honom med en gogue eller en gummisnodd och gå ut och gå med honom i snön på fältet. Det är min egna idé, men då får man ju med motståndet från snön (kan liknas med vattnet på spat) samtidigt som han går i form och stretchar ut ryggen. Det kändes på honom idag att han inte har haft ett bett i munnen på läääänge ;) Om två veckor ska han börja galopperas i intervaller, och då hoppas jag kunna få tag på Ubbe som kan komma och hjälpa mig med jobbet från marken. Sedan måste jag få tag på någon som är riktigt duktig på tömkörning. Funderar på att fråga Gunilla Byström, men jag vet inte ännu. Vill verklugen att han ska få en riktigt bra igångsättning, speciellt nu när han har alla förutsättningar för att lyckas att bli bra igen! Imorgon kommer dessutom Lena och lasrar hans sena, han ömmar fortfarande lite på den när man trycker på ett speciellt ställe...

jag behandlar honom med ett liniment med Aloe Vera i som verkar både värmande och kylande. På natten står han med Back on Track, och på dagarna kyls ju benen utav snön (: Tur i oturen med vädret och årstiden i alla fall!


Älskar att jag har stjärnfiltret på kameran så att ljuset reflekteras i ögat! xD Kolla gullmulen!

Visste ni att...

...Wanda är modell för träns och diverse hjälptyglar på flera hemsidor för hästartiklar?


Hjälp?

Jag har en hel del saker att inhandla till hästarna. En av dessa grejer är ett bra ländtäcke. Det ska vara snyggt, ha bra passform, vara funktionellt och vattentätt. Har ni läsare några tips på var jag kan hitta ett som fyller dessa kriterier? Ni får jättegärna hjälpa mig att hitta ett, eller bara komma med tips!


Ländtäcke

En annan grej som skulle vara kul vore om ni tipsade mig om snygg/intressant eller ny utrustning. Jag är nämligen superduper sugen på att shoppa hästsaker!

Behandlade

Idag åkte jag in till naprapaten och fick en behandling. Senare på dagen fick Wanda behandling av equiterapeuten. Lena kollade även på Astiz och hon tyckte att spavistelsen hade gett stora resultat! Hon lasrade gaffelbandet (som faktiskt är en sena) och vi kom fram till att hon ska komma ut till oss en dag i veckan för att hjälpa senan i läkningen (:Så idag blev båda hästarna och jag behandlade, skönt!

För övrigt så blir jag irriterad på vissa dumma och ogenomtänkta kommentarer, men idag när jag kollade in alla nya kommentarer blev jag rörd istället! Hur gulliga får ni vara egentligen? Jag blir verkligen jätteglad över alla fina ord. Tack <3

Nu ska jag spela wii. Vi hörs imorgon med intressantare inlägg!

Rehab

Nu kommer bilder från SPAt där Astiz har tillbringat nästan tre veckor. Enjoy (:

Stallgång

Box

Astiz i sin box och pappa.

Löpargång för hältutredningar

Hö och gångband

Tanken som Astiz gick i. Dörrarna stängs, sedan börjar gångbandet rulla, och därefter pumpas det in vatten.

Astiz har fått muskler över rygg och rumpa. Fin!

Astiz jobbar!

Rygg under arbete (:

Astiz kikar fram

 

Astiz har musklat sig enormt under den här tiden. Helt otroligt! Det visade sig att han hade en senskada... En blödning på gaffelbandet vänster fram. Den är nu helt utläkt, men han ska skrittas i två veckor till. Den stora boven i dramat har varit hans högra fram som är otroligt stelt, både muskulärt och i leder. Då han har haft ont i det benet har han felbelastat hela kroppen vilket har ledit till förslitningar i nästan varenda led. Det här ska vi nu hålla efter med stretching och massage. Senskadan vet vi däremot inte hur han har fått.. Han kan helt enkelt ha slagit på sig i hagen. Ibland önskar man att de kunde prata :/ Jag är jättenöjd med resultaten på Astiz och ser fram emot fler samarbeten med Helmut! Helkroppsbild kommer då jag har fotat det :D


Tävlingsåret 2010

Nu när 2010 lider mot sitt slut ska jag skriva en sammanfattning av alla årets tävlingar som jag har deltagit i. Förbered er på ett långt inlägg! Here we go.




Fagersta RK 27-28/2, Warum Ich
Jag startade två Lätt A:6 och två MSV B:4. Jag hade bara ridit Wanda i sammanlagt en månad, och jag erkänner att vi inte var redo för att starta så pass svåra program. Det gick väl fort. Meningen var ju att Astiz skulle ha gått MSV B:4 och Wanda endast LA:6, men han var halt i vanlig ordning... Wanda kändes i alla fall väldigt fin på framridningen och hon visade vilken underbar häst hon är genom att vara genomsnäll under hela meetinget. Inne på tävlingsbanan tog hon bettet och körde sitt eget race vilket resulterade i riktigt dåliga resultat. Men jag var lika glad ändå! Lätt A:6 dag 1:57.2%, dag 2: 51.86%. Dag 2 trodde jag och alla på läktaren att jag skulle vinna, men domaren föredrog en ridtravare, haha! MSV B:4 dag 1: 58.26%, dag 2: 53.91% Dag två var det en väldigt trött ryttare som inte satte någonting emot (jag alltså, haha). Det visade sig sedan att Wanda hade fått en blåsa strax under stången, så det gjorde ont i hennes mun vilket ledde till upprepade ruskningar på huvudet. I det stora hela var jag nöjd ändå (:

Upplands Västmanlands Fältrittklubb 21/3, Warum Ich

En månad senare var vi ett mycket mer sammansvetsat ekipage, men fortfarande med en massa brister och kommunikationssvårigheter. Det är något som kommer med tiden, man är ju aldrig fullärd i den här sporten. En MSV B:2 stod på schemat! Wanda skötte sig superbra, trots en tittig bana. Hon var väldigt fin och bytte helt OK. 62.09% för Yvonne Sjödin blev det!

 

Lurbo RK 5/4, Warum Ich

Nu startade vi en Lätt A:6 och en MSV B:2. Wanda skötte sig bra på framridningen, och på banan var hon jättelydig trots en tittig läktare! I Lätt A:6 gjorde jag en tabbe istället, jag red fel! Den felridningen kostade mig tredjeplatsen, men vi placerade oss på en fjärdeplats med 64.19%. Supernöjd var jag. Sedan var det dags för MSV B:2, och hon var superduperfin i programmet! Det resulterade i en tredjeplats med 66.05%! Våra första placeringar! Värt att nämnas så hade vi ridit två dagar för Patrik Kittel innan, så hon var riktigt loss :D

 

Efter det blev det ett litet uppehåll med tävlandet då Wanda behandlades lite snabbt i en has och en kota. Inget allvarligt, men villa måste de...

 

Sällskapet Segersta Sportryttare 16/5, Astiz

Astiz fick komma ut och visa upp sig i en lätt klass då han hade vilat hela vintern och halva våren. En Lätt A:4 på Segersta var perfekt att leka runt i. Och lekte var precis det han gjorde. Han var så olydig! Tittade på domarbordet, han kollade på det, sedan vände han runt i galopp, haha! Domaren trodde att han var en unghäst, så hon pratade lugnande med honom och i protokollet skrev hon att han kommer bli spänstig i framtiden, haha. Han är tolv år för er som inte vet det ;) Vi slutade på en fjärdeplats, men när vi räknade om protokollet såg vi att vi blev trea med 65.85%. Trots missar plockar han poäng! Vi vann 1000 kronor och massa annat :D

 

Nej, jag lyfter inte alls upp skallen på honom! Iiiiinte alls ;)

 

Håbo RK 19-20/6, Warum Ich

Här startade jag en Lätt A:6, en MSV B:3 och en MSV B:4. Jag placerade mig på en nionde plats i Lätt A.6 med 64.18% trots en massa grova missar. På framridningen stack hon med mig, antagligen på grund av att den var trång, djup och med en hingst samtidigt ;) Så inne på banan stannade jag henne tre-fyra gånger och tod ritten bara som träning, men hon gjorde en massa bra saker så det blev placering ändå. I MSV B:3 fick vi en trea och en fyra på bytena. De andra två var godkända. I skritten blev hon dock lite överladdad, men hon hade ett fint travprogram med sjuor och åttor. 57.29% resulterade det i. I MSV B:4 var hon trött, så jag red inte fram länge. Dessutom testade jag en snällare stång då hon hade tjafsat så mycket i Lätt A:6. Det blev bättre, men hon var lite loj inne på banan. Vi slutade i alla fall på 59.130%, något jag var mycket nöjd med!

 

Gagnefs RK 3-4/7, Warum Ich

Sedan begav vi oss till Gagnef, den varmaste helgen på året! temperaturen i skuggan låg stadigt på 35 grader! Som tur var hade Gagnef bra stallar som lyckade hålla värmen borta, dessutom fick man duscha av hästarna! I Gagnef startade vi i alla fall en Lätt A:6, en MSV B:4 och en MSV B:3. I Lätt A:6 glömde jag att dricka, så inne på banan höll jag på att svimma. Man ser på filmen hur jag vinglar på hästen! Men jag lyckades styra runt henne, och hon var bussig nog att bjuda på sig själv och skötte sig faktiskt riktigt bra! Hon kunde ju själv programmet vid det här laget ;) 60.23% och en sjätteplats av sju placerade blev det, trots ingen ridning från min sida! Sedan red jag MSV B:4, och inför den klassen drack jag var femte minut för att inte svimma, så inne på banan orkade jag faktiskt rida! Hon var verkligen jättefin, och efteråt var jag så nöjd med henne. Byten hade väl fungerat till ungefär 50%, men det var strunt samma. När jag fick mina papper blev jag ännu gladare, 62.6% och en femteplacering! Jag trodde inte alls att jag skulle placera mig på det, men det räckte :D Dagen därpå red jag MSV B:3, men både Wanda och jag var trötta. Blev inte speciellt bra ridning inne på banan, men vi fick 60.00% ändå! Tre godkända ritter av tre möjliga! Plus för den goda servicen och den fantastiska maten!

Jogg dagen innan tävlingarna började i Gagnef! Så söt :'D

 

Fagersta RK 17-18/7, Warum Ich

Katastroftävling! Jag hade inte ens lust att åka, och jag borde ha lyssnat på min magkänsla. Wanda gick inte alls bra. Jag red inte alls bra. Allt var dåligt med den tävlingen. Speakern skötte sitt jobb riktigt illa genom att favorisera vissa hästar/ekipage. Wanda kände nog som jag och tog över helt inne på banan... 51.86% i Lätt A:6, i MSV B:4 utgick jag och MSV B:3 strök jag mig ur. Usch, haha..

Bilden talar för sig själv. Där stack hon med mig ;)

Aros RS 13/8 (Fredagen den trettonde!), Astiz

Den här tävlingen var Wanda först anmäld till, men hon lyckades trampa sig själv i hagen så hon blev svullen från hoven och över hasen. Stackars tjej :( Men jag gjorde en chansning och bytte häst till Astiz istället. Det var en kvällstävling, så på dagen jobbade Ubbe loss honom för hand så att han var riktigt mjuk och fin på tävlingen. Vi debuterade Lätt A:6, och han kändes helt super på framridningen. Lite stark, men inget som störde oss (: Jag var lite orolig över att han skulle vara tittig inne i ridhuset då han har varit det där förut, men han skötte sig hur bra som helst. Vi hade väl egentligen bara en miss, och det var i den sista ökade galoppen då han blev skrämd av en på läktaren som öppnade en burk precis bakom honom. Så då stack han lite med mig. Men det var bara bra träning eftersom att han faktiskt ska tåla ännu värre saker än burkar! Slutresultatet blev i alla fall 70.93% och vinst! Vi fick vårat första segertäcke tillsammans, härligt var det!

 

Lurbo RK 28/8 DIV. I omg. I, Astiz och Warum Ich

Så var det dags för debuten av att rida två hästar på tävling. Äntligen!Först ut, klockan åtta på morgonen - var Astiz. Han startade MSV C:2, det gamla Lätt A:5. Men arrangörerna hade tagit fel protokoll, så de satt och fyllde i LA:5 protokollet :S Tydligen var det så att domaren litade på att jag visste vad jag gjorde, vilket känns väldigt smickrande (a) När jag fick mitt preliminära resultat hade jag cirka 69%, men sedan räknade de om och strök en massa poäng vilket gjorde att jag bara fick 65.33%. Det resulterade i en andraplats. Efter prisutdelningen kom domaren fram till mig och sade att hon var jätteförvånad över att jag bara blev tvåa då hon trodde att jag vann... Till Wanda nu, hon gjorde ett fint program, blev lite rak i skolorna, men hade ingen direkt miss. Hon var fin helt enkelt (: 64.66% och en fjärdeplats blev det! Astiz fick åka hem, men Wanda skulle ingå i Segerstas lag, så hon hade en MSV B:4 framför sig också (: Den gjorde hon bra, inga direkt missar om man inte räknar bytena då ;) 60.65% blev det och laget slutade på en tredjeplats för dagen (: Lite roligt var det att Wanda hamnade i den övre hälften utav 40 ekipage, och slog flera SM-ekipage. Ett som faktiskt gick A-final på JSM 2009 och 2010. Ett annat hade vinst i Prix St. Georges!

Björklinge RF 18/9 DIV I omg. 2, Astiz och Warum Ich

Idag startade Wanda bara förklassen, en MSV C:2. Ridkänslan var bättre än det ögat såg, haha! Jag var jättenöjd med ritten, men blev besviken över procenten. Men när jag såg filmen kändes det ändå rättbedömt (: Hon blev lite lång på banan och domaren fick intrycket av att hon inte riktigt "fick plats". Vi belönades ändå med 62.66% och en femteplacering! Sedan gick Astiz en MSV B:4, och han var så fin! Mums :D Folk kom fram och var helt lyriska över min lilla häst :') Men då blev jag helt nedbedömd istället :/ Jättetråkigt när det blir så. Domaren skrev att mina skrittpiruetter var stora, men på filmen var det nästintill perfekta. Det var bara en av alla saker som var så fel :/ 58.96% blev det blygsamma resultatet, och med det hamnade vi i den övre hälften ändå :O Och Segerstas lag vann andra omgången!

Det ösregnade hela dagen, till råga på allt!

 

Karlskoga RK 3/10, Warum Ich

Wanda och jag åkte till Karlskoga för att rida en MSV C:2 och en MSV B:2. Där var det väldigt trevligt folk, och jag träffade Lovisa och Ingrid! Nice :D Däremot så höll de inte tidsplanen, så min framridning till första klassen blev på tok för lång, och jag blev irriterad. Den första halvan av travprogrammet (i MSV C:2) red jag som en kratta, men sedan hände något och jag skärpte till mig. Wanda kände det och blev mycket nöjdare. Så förutom den första halvan av travprogrammet så var jag nöjd. Och med den ritten fick vi vår första vinst66.67%! Inför MSV B:2 red jag bara fram en kortis, inne på banan var hon lika fin, men blev lite stark emellanåt. Inget att hetsa upp sig över (: 63.95% slutade vi på där. SUPERNÖJD!

 

Sällskapet Segersta Sportryttare 9/10 DIV 1 FINAL, Astiz och Warum Ich

Wanda gick bara förklassen, MSV C:2. På framridningen kändes det sådär, men Mads kom och hjälpte mig och då blev det bättre. Väl inne på banan var hon så himla fin! Allt klickade, och jag var verkligen supernöjd efteråt :') 66.88% och en andraplats med samma poäng som ettan. Det allmänna intrycket skillde oss åt. Surt! Där gick vi miste om ett segertäcke värt 2000 kr :O Men ritten var så bra att det gör inget :D Astiz gick MSV B:4, men vi hann bara till första slutan innan det hände något. Det som inte får hända. Han snubblade till och efter det var han halt. Jag red in i ökningen ändå, men han haltade, jag red till ryggningen, men när han skulle rygga slutade det med att han satte sig på rumpan för att sedan kasta sig upp... Sedan dess har han varit "off", men idag verkar det vända... Trots att jag avbröt ritten lyckades han ändå knipa två blåa rosetter till oss då laget kom tvåa i omgången och tvåa totalt med samma poäng som vinnande laget.

 

Hallsta RK 17/10, Warum Ich

Jag red en MSV B:2 på Wanda. På framridningen var det en massa vuxna ryttare som inte kunde ridhusreglerna, irriterande! Dessutom var det sorgligt att se en häst gå i rollkur i 50 minuter innan start :( Men inne på banan spände Wanda till för några solkatter, så jag kickade till henne litegrann vilket ledde till väldigt mycket tryck i bakkärran. Tidigare har jag ridit lite safe, men i det ögonblicket bestämde jag mig för att testa att trycka på lite mer. Det blev en väldans massa missar, och lite bus på det. Men vad ska man göra? Det var ju så kul! Jag satt bara och log :D 61.86% trots buset. Mycket nöjd var jag :D Ibland måste man tänja på gränserna lite (:

Ökad skritt på framridningen (:

 

Lurbo RK 14/11 JUNIOR DM, Warum Ich

Sista starten för i år blev MSV B:3 inklusive JDM. För mig är DM viktigt, och jag tycker det är jätteroligt att rida det. Innan den här starten hade jag börjat mixtra med bytena, och de började verkligen bli fina. På framridningen var hon så grymt fin, och bytte helt perfekt att jag helt enkelt får leva på den känslan. Inne på banan gjorde vi ett bra travprogram utan missar, skritten blev aningen spänd, och i galoppen tog hon över skeppet och gjorde ett av fyra byten rena. Så kan det gå när man glömmer att rida ordentligt in i bytena... Surt! Hade jag ridit ordentligt in i dem hade jag vunnit. Men när man missar bytena är det mycket på allmänna intrycket som dras ned också, så den här gången blev det för många missar, och ett lågt bedömt travprogram som satte stopp för oss. 58.95%. Jag trodde de skojade när de sade resultatet. Känslan sade mig att jag hade vunnit då ettan inte hade speciellt höga poäng. Jag var väldigt neddömd, och det var det inte bara jag som tyckte. Även hon som vann tyckte det, haha. Usch, jag var så besviken, men Wanda var fin. Som alltid.

 

Det här summerar mitt tävlingsår 2010. Nu när ni har orkat läsa såhär långt tycker jag att ni kan slänga iväg en kommentar eller två. Jag har ändå skrivit på det här i en timme ;) 2011 får ni se upp!


Håll utkik!!!

Imorgon kommer en sammanställning utav årets alla tävlingar med en massa bilder. Dessutom kommer det komma upp en massa "årets minnen" innan nyår, allt för att sammanfatta år 2010 så bra som möjligt! Hoppas att ni kommer uppskatta de inläggen lika mycket som jag tycker om att läsa andras sammanställningar. Imorgon kommer det även upp bilder från hästspat i Katrineholm, och dessutom blir det en massa nya bilder på Astiz så ni får se hur hans kropp har förändrats! Jag längtar! Varning för en massa uppdatering imorgon med andra ord. VI HÖRS!


Läsarfråga

Vad fick du inom hästväg i julklapp? :)

Ingenting då jag inte önskade mig något ^^ Wanda och Astiz fick några småpaket. Wanda fick hagskydd, Astiz fick en spavistelse och de båda fick en pannborste och en svamp av pappa (:

Läsarfråga

hej! en snabb fråga bara. visst bor du nära säva ridcentrum? vad tycker du om det? :-)

Jag har haft min praktik på Säva, och dessutom haft Nadir och Astiz uppstallade i ett stall 2 km från Sävas ridhus. Alltså red jag där nästan varje dag. Folket på Säva är underbara! Jag förstår inte riktigt vart du vill komma med frågan? Varför undrar du? (: Skicka gärna en ny kommentar med din mejladress eller skicka ett mejl till [email protected] så kan vi fortsätta diskutera där (:

Crazy

Precois kommit hem från stallet. Idag red jag ut på Wanda, men det blev tillsammans med Anki på Kark och Tita på Tour. Två snygga killar tyckte Wandisen :D Men hon var fullkomligt galen idag.. I stallet hoppade hon till för minsta lilla, riktigt sprättig. När jag skulle hoppa upp på henne bet hon efter Kark, och när jag sedan kom upp i sadeln galopperade hon iväg! Så brukar hon aldrig bete sig. När vi väl skrittade iväg hoppade hon till för snö som ramlade ner från en gren, och e liten plastremsa var dödsfarlig. Vad fasen hände med min kolugna häst?! Det är sådana här dagar som påminner en om att det är stora djur vi håller på med, och säkerheten är A och O. Idag åkte jag inte av, och allt gick bra. Men vem vet vad som hade kunnat hända om jag var själv? Från och med nu ska jag alltid rida ut med sällskap, det är inte värt att riskera sitt liv för en skritt-tur.

 

Nu när jag har börjat skriva om säkerhet kan jag lika gärna fortsätta. Jag tycker att det är så otroligt oansvarigt och fel att rida utan hjälm. Jag har gjort det max 5-10 gånger under hela min "karriär" och jag mår alltid jättedåligt över det efteråt. Så jag förstår inte hur man kan sitta och rida häst efter häst utan hjälm när man vet hur farligt det kan vara. Någon som kan förklara det för mig? En sak att man skippar säkerhetsvästen, jag rider som ni kanske vet aldrig med den. Den är otymplig och förstör sitsen rätt mycket, men om jag skulle börja rida in en unghäst så skulle jag ha hjälm och säkerhetsväst på. Tänk på att vi har bara en kropp, var försiktiga! FET DISS till de som rider utan hjälm! Men, det är erat val. Vill ni äventyra er existens så visst. Inte mig emot...

 

Nu ska jag hoppa i badet, sedan spela wii. Ha det bra, och var försiktiga! Ta hand om er (:


Hon må vara snygg, men jag tycker inte att en hjälm skulle skada ändå...


Julafton 2010

En underbar Julafton är till ända och jag är supernöjd med alla mina julklappar! Jag fick:

  • En TV
  • Ett Nintendo Wii med Mario-spel
  • En Pilatesboll
  • En värmedyna att använda när jag har ont i rygg och knän
  • Tuggummin och halstabletter
  • Pengar
  • Presentkort
  • Tredje boken i serien Deluxe
  • Första boken i House Night
  • Ett kit med silverschampoo, balsam och glansserum
  • Ett kit med badsaker
  • En pyjamas
  • Ett lakankit från Himla
  • Fyra olika parfymer från Clean - mina favoritdofter!
  • Filmen Eclipse
  • Fjärde Shrek-filmen
  • Filmen Leon
  • Filmen Nikita
  • Bokmärke
  • Lyxig nagelfil med swarowski
  • En putssvamp
  • En huvudborste (till hästarna)
  • En stickad tunika från Hilfiger - To die for!
  • Underkläder
  • Strumpbyxor
  • Pikeur-mössa
  • Astiz spavistelse!
  • Skal till min iPhone

Jag är verkligen sjukt nöjd med alla julklappar! Vilken julklapp är du mest nöjd med?

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till stallet. Blir ingen fotografering idag då det är 5 minus och riktigt grått ute = inga roliga bilder. Kameran får helt enkelt följa med när solen kikar fram igen! Jag ska rida ut på Wanda istället. Hoppas kunna få tag på Julia så att hon följer med mig på Frieda. Vi hörs senare idag, jag lovar!

Frieda och Wanda. Vädret är så som på bilden, tråkigt va? :/


God Jul!

Jag vill bara önska alla underbara bloggläsare en god jul! Hoppas att ni får det ni har önskat. Se till att äta riktigt gott och umgås med nära och kära så hörs vi ikväll eller imorgon!

Ha det superduperbra!

Checklista!

100 saker att göra innan man dör!

1) Skriv en bestseller

2) Simma med ... (haj, val, delfin, tropisk fisk)

3) Vinn ett pris eller en trofé - CHECK

4) Fånga en fisk med bara händerna

5) Gör en upptäckt

6) Ha röjarparty när föräldrarna är borta

7) Delta i en trekant

8) Förverkliga en barndomsdröm - CHECK

9) Lär dig ett instrument - Halv CHECK (tvärflöjt)

10) Skapa dig egen grafitti

11) Jaga ikapp en tornardo

12) Få ett konstverk antaget till en utställning

13) Träffa någon som heter precis som du. - Typ, sett på tdb att det finns en Matilda Holmström!

14) Åk världens häftigaste berg-och-dalbanor (Top Thrill Dragster, Steel Dragon 2000, Colossus, Superman the Escape, Incredible Hulk, Son of the Beast)

15) Prova stagediving eller publiksurfning

16) Kom med i Guinness Rekordbok

17) Skapa en onödig samling - PÅ G!

18) Studera Kama Sutra och praktisera vad du lärt (skeden, lotusställningen, den vändande ställningen, Indras hustru, guldfiskskålen, den gapande ställningen, kurtisanen, stoets ställning, trädgårdsmästaren)

19) Lär dig poker och vinn stort på ett kasino

20) Ta dig in backstage och hångla med en rocklegend

21) Anmäl dig som försökskanin

22) Flyg luftballong

23) Bli gripen av polisen

24) Se en rymdskyttel starta

25) Fånga tillfället i ett prisbelönt fotografi

26) Hoppa bungee jump

27) Se ett vulkanutbrott

28) Prova skydiving

29) Träffa din idol - CHECK

30) Bo i bästa sviten på ett femstjärnigt hotell

31) Upplev tyngdlöshet

32) Upplev norrskenet

33) Slå en hole-in-one

34) Hitta på egen cocktail

35) Få en roll i din favoritserie på tv

36) Besök alla världens länder

37) Gör upp en eld utan tändstickor - CHECK! (Tändare) HAHA

38) Se de här djuren i frihet (panda, noshörning, flodhäst, grizzlybjörn, elefant, kolibri, giraff, koala, sjöko, gorilla, lejon, apa, pingvin, känguru, tiger, krokodil, örn, orangutang, isbjörn, tofsstjärtsfisk)

39) Gå på hundkapplöpning (hästkapplöpning, brevduvetävling, kamelkapplöpning)

40) Fortplanta dig

41) Var vän med ditt ex

42) Träffa rätt

43) Kasta en pil på en karta och res till den plats pilen träffar

44) Gå på filmpremiär

45) Ta springnota på en lyxrestaurang

46) Lär dig dyka

47) Mjölka en ko

48) Var med när ditt land vinner fotbolls-VM

49) Upplev både solförmörkelse och månförmörkelse

50) Skriv ditt namn över en stjärnas på Hollywood walk of fame

51) Lär dig ett främmande språk - CHECK

52) Läs världens bästa böcker - CHECK! Enligt mig i alla fall :O

53) Åk bil från kust till kust i USA

54) Köp något du inte alls har råd med (skuldsätt dig själv) - CHECK

55) Skjut det vinnande målet eller skottet

56) Gå oinbjuden på en fin fest

57) Se världens bästa filmer - CHECK! Enligt mig

58) Slå dig ner på din älsklingsplats - CHECK

59) Säg upp dig från ett jobb du avskyr - CHECK, har iaf sagt upp mig från två skolor jag avskyr ;)

60) Var med i en vittneskonfrontation

61) Genomför ett practical joke utan att bli upptäckt

62) Bli medlem i 10 000-metersklubben

63) Hamna på förstasidan i en rikstäckande tidning

64) Kör en bil så fort det går

65) Ropa "jag bjuder" i en bar

66) Var med i en flash mob

67) Besök (Colosseum, Uluru, Machu Picchu, Pyramiderna, Kristusstatyn, Operahuset, Taj Mahal, Stora barriärrevet, Golden Gate Bridge, Grand Canyon, Angkor Wat, Kinesiska muren)

68) Rädda någons liv

69) Lär dig att på flera språk säga (god dag, adjö, varsegod, tack, ölbeställning, förolämpning, svordom, annan fras) - CHECK

70) Hitta på ett ord som kommer med i en ordbok

71) Ha äventyrligt sex (färdmedel, under stjärnorna, framför kameran, på stranden, i en hiss, på jobbet, som någon annan, bortom all ära och redlighet) - CHECK!!!

72) Bli så rik att du har råd att göra allt på den här sidan

73) Stå på den internationella datumlinjen

74) Lär dig flyga flygplan

75) Skaffa en tatuering eller piercing - CHECK!

76) Uppfinn någonting

77) Lär dig astronomi och att läsa natthimlen

78) Drick ett årgångsvin

79) Svara på en kontaktannons (internet räknas inte)

80) Tillbringa julen på en sandstrand

81) Bli portad från en pub eller bar

82) Bygg ditt eget hus

83) Bada naken i månskenet - CHECK

84) Sälj ditt gamla skräp på auktion och tjäna pengar på det

85) Besök världens högsta byggnader (Bank of China Tower, Central Plaza, Empire State Building, Shun Hing Square, Citic Plaza, Two International Finance Centre, Jin Mao Building, Sears Tower, Petronas Towers, Union Square Phase 7, Shanghai World Financial Center, Taipei, Freedom Tower, Three Empires Tower, Russia Tower, Burj Dubai)

86) Spring ett maratonlopp

87) Besegra din rädsla - CHECK

88) Gift dig på ett ovanligt sätt

89) Kasta bort snabbnudlarna

90) Bli medlem i rymdklubben

91) Publicera en kultförklarad hemsida

92) Köp ett konstverk

93) Gör en monopolrunda med glaset i hand

94) Få något uppkallat efter dig - Har hört att Matilda Hedlin är uppkallad efter mig :O

95) Hämnas

96) Var statist i en film

97) Bo i en skåpbil

98) Gå i ett demonstrationståg

99) Bekänn dina synder - CHECK!

100) Bli 100 år

Vad har ni gjort på den här listan?

JSM 2011

Kollade precis på tidningen ridsports hemsida och såg att Junior SM i dressyr 2011 går på Strömsholm 3-6 Juni i samband med deras stora tävlingar. Det känns inte OK alls faktiskt. Underbart att det går på Strömsholm, men kvalhysterin kommer bli värre än någonsin tidigare när de väljer att lägga SM:et så himla tidigt :S Nu känner jag mig jättestressad och pressad på att få bra resultat direkt, och då brukar det inte alls gå bra på tävlingar. Usch och fy! Nu måste jag lugna ned mig, och inte sätta sådan press på mig... Puh!

När 2011 börjar ska jag skaffa gymkort och börja gymma vid sidan av ridningen så att jag kan utvecklas och bli starkare som ryttare, då blir ju chansen att rida SM större dessutom ;) Jag ska börja träna hårdare och mer för att må bättre, inte för att banta ned mig! Sedan kommer jag ju självklart tappa fett och bygga muskler, men det är ju bara ett plus!

Idag händer det inte mycket. Wanda vaccineras så det blir ingen ridning för min del, med andra ord blir det en massa pyssel för hennes del. Vare sig hon vill eller inte! Sedan blir det väl en massa städning varvat med lite bloggande! På Lördag fotas det nya, vintriga rid-bilder, just nu har jag inte så mycket att bjuda på i bildväg :( Och på Måndag åker jag till Katrineholm för att hämta hem Astiz. Kameran får följa med, så vänta er en spa-bildbomb! Något ni inte vill missa! Väldigt intressant, kan jag lova er!


Kallt!

Har varit i stallet sedan kvart i åtta imorse, nu sitter jag i US-rummet och har precis ätit soppa till lunch. Det värmde gott kan man lugnt säga! Jag red Wanda imorse och hon var jättefin. Väldigt stel i början, så jag skrittade fram på lång tygel i 10 minuter och i låg form 10 minuter. Sedan red jag en massa övergångar, för hon blir lite pigg och okoncentrerad när det är såhär kallt (-27 :S). Efter det fungerade i alla fall allting prima!



Har fått frågor om mina hästars foderstater och jag tänkte lägga ut dem nu, så som de är när hästarna är i full gång. Enjoy! (:

Wandas foderstat
Morgon:
2 kg hösilage, 1 liter havre, 1 liter Mustang Active
Lunch: 2 kg hösilage
EM: 3kg hösilage, 1 liter havre, 1 liter Mustang Active
Efter arbete: 1 liter havre, 1 liter Mustang Active
Kväll: 5 kg hösilage, 0.75 liter betfor, ½ liter havre, ½ liter Mustang Active



Astiz foderstat
Morgon
: 1 kg hö, 1 liter Happy Hoof, 1 liter Mustang Senior
Lunch: 2 kg hö
EM: 1 kg hö, 1 liter Happy Hoof, 1 liter Mustang Senior, 1 mått Biomag
Efter arbete: 1 liter Happy Hoof, 1 liter Mustang Senior. 20 ml Conquer varannan dag.
Kväll: 5 kg hö, 1 liter Happy Hoof, 1 liter Mustang Senior, 1 mått MSM


Så, nu vet ni det. Nu ska jag gå ut i ridhuset och hålla en träning (: Vi hörs senare!


LYCKA!

Dagens ridpass var ren lycka. Så mjuk, så fin, så pigg, så villig och med fantastiska byten första dagen vi galopperar på tre veckor! Hon var så fin! :D :D Och självklart var det bara jogg, men var tvungen att testa bytena, och de fungerade, lalalala!!



Postat av: moa

Det är väl ändå inte bättre att hästen går bakom hand? Om nu dendär hästen är sådär varför inte gå med hästen på en lång tygel och göra lite skänkelvikningar,öppna och sluta tex,hästen tycker ju inte själv att det är kul eller bekvämt att gå med huvudet i vädret.


Well, jag anser att det är bättre att han går lite bakom hand än sänker ryggen totalt och bygger underhals istället (:


Klick

Red Dacke innan lunchen idag. Han var förjäklig i stallet och i början av ridpasset. Hästen är snart 18 år gammal och klarar inte av att vara själv! Hahaha! När jag började rida sprang han med huvudet rätt upp i vädret, och fyfan vad dålig jag kände mig då... Vi skrittade väl i tio minuter, sedan släppte han lite.. I traven försökte han slänga upp huvudet, men exakt när han började böjde jag honom i innersidan, mot mitt knä nästan. Jag var tvungen att avbryta honom mitt i rörelsen så att han inte skulle ha någon chans att komma åt mig. När han märkte att det inte tjänade någonting till att kaxa släppte han bara. Det sade helt enkelt klick. Och självklart är det inte perfekt när jag rider honom, snarare tvärtom; att det är långt i från perfekt. Han kryper gärna bakom hand när han väl börjar jobba. Men hellre det än att han springer med skallen rätt upp i vädret! ;) Jag minskade volten med antydan till piruett på honom i galoppen, och man känner att han kan men det sitter långt inne. Testade även något byte som han gjorde rent och fint (:

Nu ska jag bege mig ut till stallet för att fixa Wandas  kraftfoder och sedan blir det till att ta in henne för att rida. Första dagen vi får galoppera idag!! Wish me luck...!

Svar på frågestunden samt några övriga frågor (:

Postat av: Anonym

varför har du skärt dig?

Jag skar mig för att jag mådde dåligt. Jag hade en kontrollerande pojkvän som strulade runt med andra. Han tryckte verkligen ned mig och fick mig att känna mig värdelös och dålig. Rakbladen var min räddning så att säga... Dessutom gillade han att jag skar mig, så lite var det för hans skull. För att få hans uppmärksamhet.

 

Postat av: Elvira Johansson - ridahest :D

Vad vill du jobba med? :)

Jag vill ridaridarida! Nej men, jag skulle vilja bli så pass duktig och välkänd som ryttare att jag kan försörja mig på det. Då kommer dessutom tränarjobben som jag mer än gärna vill ha! Vid sidan av ridningen gillar jag att skriva, så jag har tänkt skriva någon bok också (:

 

Postat av: Sofia

Vad tror du att folks fördomar är om dressyrryttare? :)

Det folk har sagt till mig är att jag är snobbig, bara kan rida med "15 bett" i hästens mun och att jag älskar att hackan in vassa sporrar i sidan på hästarna. Allt det är ju fel, så det är väl några av fördomarna?

Postat av: Saga

Varför har du ont i ryggen? (Bästa frågan EVER!)

Hur ser din drömhäst ut?


Vart kan du se dig själv om 10 år?

Dels lider jag av skolios som gör att jag är väldigt sned i ländryggen. När jag inte tränar en massa får jag superont, då de flesta kotor i min rygg hoppar sicksack och blir inflammerade. Nu på senaste tiden har jag inte ridit speciellt mycket, vilket leder till ryggont. :/

Min drömhäst ser ut som en korsning mellan Wanda och Jazz ;) När Wanda har gjort sitt i dressyrkarriären ska hon få börja i avelsboxen istället! Då blir första fölet efter Jazz om jag har tur!

Om tio år har jag förhoppningsvis ett eget tävlings-/försäljningsstall med alla bekvämligheter. Jag är dessutom en erkänt bra tränare samt rutinerad GP-ryttare (:

Postat av: Anonym

har du tänkt köpa annan häst om astiz inte blir bra? hur länge har du haft dina hästar och vad låg dom på för utbildningsnivå när du köpte dem? :-)

OM Astiz inte skulle bli bra har jag funderat på att skaffa en unghäst, men som det ser ut nu är han på bättringsvägen och kommer bli bättre än någonsin! Dessutom har jag inte möjlighet att hålla en unghäst här på erk, då jag tycker att de ska gå på lösdrift för att stärka skelett, muskulatur, leder och psyke. Här finns ingen lösdrift.. En färdigutbildad häst har vi inte råd med (:

 

Astiz har jag haft i fem, snart sex år. Han kunde allt han kan nu (Grand prix, men med svårigheter för seriebyten). Men när jag fick honom var han sönderstressad och kunde knappt gå en LB utan att hetsa upp sig. Det är pga hans hårda tid som unghäst, sedan var ju inte ett byte rent. ;)

 

Wanda har jag haft i ett år, och hon var utbildad Lätt A mot MSV B men med orena byten. Jag har en förmåga att välja hästar med lite problem, så att säga ;) Nu är bytena oftast rena, och jag hoppas kunna befästa dem över vintern (:

Postat av: Max

Hur många hästar har du haft?

Jag har haft Fiona, Fredriksbergs Nadir, Astiz och Warum Ich.

Postat av: Cappelli

varför har du så ont i ryggen/diagnos?
vad gör du åt det?

nyfiken då jag själv har problem både medfödda och efter olyckor.

Se svar på fråga ovanför (: Jag går hos naprapat regelbundet och försöker hålla igång så mycket som möjligt.

Postat av: Lovisa

Humm... (funderade i typ 1 min)

Hur ska människorna vara i settet för att du ska vilja vara vän med dom? :)

KRAM

Som du är. Haha, nej men de ska vara lite halvgalna, flummiga, bry sig och kunna få mig på bra humör (:

 

Postat av: Johanna

Vem tränar du för?
Vilka dressyrtränare tycker du är bra?
Vem skulle du vilja träna för? :)

Jag tränar för Mads Hendeliowitz och Gunilla Byström. Jag tränar även för Mattias Jansson när han är här!

Jag tycker att de ovanstående är super, annars skulle jag inte fortsätta rida för dem ;) Det finns många bra tränare (:

Det skulle vara kul att rida för Patrik Kittel igen! Annars är väl Edward Gal drömtränaren.

Postat av: Anonym

vilka ponnydressyrryttare tkr du rider bäst o vfr?

Marina Mattsson, för att hon är bäst? ;) Förut var mina favorit i ponnydressyren Sara Henriette B. Källström, och hon lyckades rätt bra som J/YR med!

 

Postat av: Anonym

vilka tycker du rider bäst i kategorierna, junior, yr och senior? :-) självklart dressyr

Junior: Får jag välja mig själv? HAHAHAHA! Nej men, får väl säga Marina här med, fastän hon är på tok för lång för sin häst med ;O YR: Sara Henrietta, utan tvekan! Senior: Olika... Mads rider bra, Jeanna rider bra.. Men bäst är ju ändå de som fick SM-medaljer. Antar att du bara menade i Sverige?

 


Postat av: Victoria

Har du någon ryttare du ser upp till?

Vilka tränare rider du för? :)

Jag försöker plocka bra saker från allt jag ser, men självklart ser jag upp till den internationella toppen så som Anky, Gal m.fl..

Mads och Gunilla är mina tränare (:

Postat av: sanna

Vad ger du för foder till dina hästar?
Har du några bra uppvärmnings övningar?
Kan inte du göra videoinlägg? :D

O så typ några snabba :D


Hö/hösilage/engilage?

Havre, ja/nej?
Om du måste välja, Börjes eller Hööks?
Ponny/häst?
Torv/halm/spån/annat?

Tack :D

Wanda får hösilage, Mustan Fiber, Mustang Active, Betfor och havre. Astiz får Hö, Happy Hoof, Mustang Senior och diverse fodertillskott.

Ja, det har jag. Håll utkik på bloggen för att se dem ;)

Haha, jag är för ful och tjock för att filmas ;)

/hösilage/engilage?
Havre, ja/nej? - Beroende på hästen!
Om du måste välja, Börjes eller Hööks?
Ponny/häst?
Torv/halm/spån/annat?

Postat av: Marie
Vad tycker du om Working equitation?
Jag tycker ingenting om WE (:


Postat av: martina

Hur ser dina hästars foderstater ut?

Exakt??!! Haha, det orkar jag inte skriva ;) Inte nu i alla fall.. Men kolla i ovanstående svar för att få se vad de äter (:

 

Postat av: Louise

Hur ser du på Rollkur/Hyperflextion? Är du för det, eller är du emot det?
Själv är man emot det!

Tacksam för svar :)

Jag har skrivit ett inlägg om rollkur, och jag är helt emot det! Stretching och rollkur är inte samma sak.. Det finns att läsa, bara att söka på "rollkur".

 

Postat av: Max

vart tog novellen vägen?

Den är i mitt huvud än så länge ^^

 

Postat av: Sofia - Vinn ett Otto Schumacher pannband

Älskar dina träns! :) Så fina. Vill också ha ett rundsytt OSträns till min när vi kommer igång. Var har du beställt pannbanden till ? Hittar bara vanliga OS, ditt är väl för rundsydda?

Tack! Det är ju bara att säga till om att du vill ha rundsytt. Mina är beställda från Tyskland, men marietorps Ridsport är ett hett tips ;)

Postat av: Saga

Vad är Dacke för någon häst då? :) Ska du bara rida honom eller ska du ha honom?

Dacke är en brun häst, med bred bläs och 4 höga strumpor. En snygging! Jag ska rida honom för att ägaren ska opereras. Han står på ERK.

Postat av: sara

är astiz fortfarande på spa?

Japp, han kommer hem 27/12. Kan för övrigt avslöja att det går superbra för honom, att han har charmat ALLA där och att problemet är hittat samt på väg att lösas!

 

 



 


Uh

Jag orkar verkligen inte uppdatera idag. Och kommer antagligen inte palla på ett par dagar heller. Håll utkik ändå (:

Glömde....

...att Segersta har segerstamästerskapen idag. Och jag glömde att ta kort på en sak jag har i stallet som jag skulle hissa. Bra minne jag har, va?

I alla fall red jag Dacke för första gången idag. Och fy fan, vad dåligt det gick :S Han har gått MSV A dressyr och 1.40m hoppning, men med mig kunde han inte ens acceptera bettet när jag försökte lossa honom i sidorna. I början så försökte han stanna och slå upp skallen typ fem gånger på ett varv på volten, haha så kass jag kände mig... Sedan började han släppa loss lite, men var fortfarande en surgubbe, haha. Och därefter började han trycka emot högerskänkeln så inåt helvete :O Han var så sjukt envis! Men vilken underbar galopp han har, och vilken look han har - fyra, höga, vita strumpor och en bred bläs. Mumma. Dessutom rör han sig bra, så jag ska fortsätta rida honom för det var faktiskt riktigt roligt trots allt bråk ;)

Det trixiga med honom är att inte bli arg eller upphetsad när det går dåligt, för då blir han hysterisk. Med andra ord är detta en herre med ett helsikes humör. I like it! (Kolla bara på Astiz!)

Skulle ha ridit Wanda idag, men när jag kratsade hoovarna på henne såg jag att snösulan på höger fram hade släppte helt i tån så där kunde hon riskera att få in smuts om jag red. Och på vänster fram hade den släppt helt i insidan. Så jag vågade inte riskera att hon skulle trampa på den när jag red. För om det skulle hände skulle det ju bara vara totalstopp och en sträckning på det. Inte värt det enligt mig! Så imorgon kommer hovis och fixar :D

Höll träning för Sofia på Zephyr och för Julia på Frieda, de ska tävla imorgon och träningen gick väldigt bra för dem. Kul! Älskar tränarrollen :D Hoppas att det ger resultat imorgon (:

Den elfte Januari tar de bort Nadir. Han kommer alltså att få åka till Trapalanda då...


e-handel

Klickade precis hem ett par hagskydd till Wanda från Hööks. Tack till Ingrid som tipsade om dem!


Om mig ;O

Tänkte skriva lite mer detaljerat om mig! Är säker på att många undrar vem jag är egentligen... Ska försöka rota fram lite bilder också ;)

Mitt namn är Myrrha Matilda Holmström och jag föddes den tredje Januari på BB i Uppsala. Jag bodde i Uppsala tills jag fyllde sju år, då flyttade hela familjen till Örsundsbro, som ligger mellan Uppsala och Enköping. Min familj består av mamma Jeanette, pappa Pontus och lillebror Elias (15 år). Jag har även en katt hemma som heter Zenith!

Jag är tjejen som gick från att vara en glad fjortis, till en platinablond sexgalning, till ett svarthårigt, deprimerat emo, till pandapoppare till där jag är idag (vet inte vad man ska kalla min nuvarande stil). Allt på två år. Fett coolt va?!

Jag med favorithästen på ridskolan, Barney. Jag var väl ungefär 9 år då ;O

 

Fjortis ;) Dock festklädd, så ingen sedvanlig urringning ;D

 

Blond, och blek. Har inte mixtrat med bilden xD På väg att bli fedt emo :(

 

Rosa/blont hår, haha!

Under den värsta tiden då jag inte sminkade mig, klev knappt upp ur sängen. Vackert (x Här började min deprimerande panda pop-period... Om du kollar noga på bilden så ser du att håret även var lila och blått, haha!

Under den perioden blev jag smalare och smalare - det enda bra med att vara deprimerad!

 

Jag mår bättre, klipper av mig håret och börjar bleka tillbaka det!

 

Och i somras var jag och Loi såhär *host*snygga*host*!

 

Depressionen tog jag mig ur för cirka ett år sedan, och den är bland det bästa som har hänt mig. Jag kan ta värre saker nu (som det här med Nadir) men utan att det får samma reaktion som minsta lilla skitgrej fick förut. Jag har helt enkelt blivit starkare. Och nu när jag är glad igen har jag blivit tjock :< Haha! Men i det stora hela mår jag bra. Riktigt bra faktiskt. Ibland blir jag bara arg på mig själv som förstör vissa saker. Typ vänskapen med en viss person. Om du läser det här (vilket jag inte tror) ska du veta att jag är ledsen över det.

 

Jag tror att mina vänner skulle beskriva mig som tjejen med sjuk humor och som inte har några gränser. Känns som att det stämmer in på mig, ni som känner mig vet exakt vad jag menar, höhö. Jag tvekar inte på att göra galna saker. Det enda jag tar avstånd från är sprit och knark. Jag dricker max ett par glas champagne, och det är jag stolt över :D Jag är extremt tävlingsinriktad och en kass förlorare, men inte i ridsporten, där kan jag ta motgångar. Men i tävlingar med klassen blir jag vild, så jag vinner oftast (det är lugnast så). Haha! Jag är rätt hyper och barnslig sometimes. Älskar att spela Mario och Guitar Hero. Mina favoritfilmer är allt från Hostel till Stolthet och fördom. Med andra ord ser jag allt.

 

Jag älskar mat, vilket inte är så kul nu när jag bantar. Dessutom är jag en riktig gottegris -.- Det enda jag inte äter är lax, sill, strömming och typ komage och liknande snusk. Annars är jag rätt enkel :D

 

Det här blev rätt flummigt, så har ni några frågor är det bara att slänga iväg en kommentar eller ett mejl (: Ha det bra!


Svar på några läsarfrågor.

anna om Knak:
Hej la märkte till att på bilderna till headern ser det ut som om käkremmen sitter väldigt spänd på båda hästarna, nästan att den trycker. Har du det av någon anledning/funktion mvh anna


Jag har själv inte tänkt på det, men käkremmen är anpassad så att man får "in en knytnäve" så att säga. Kanske beror på att bilderna är utklippta? Jag har ingen aning :O


Anonym om Update:

vem har du som hovis?


Martin Svärd heter han.


Postat av: Louise

Kan du visa någon bild på hennes nya dojjor? :)

 

Jag försökte ta kort på dem, men man ser inte specialgrejen med dem :O Jättesvårt att fånga på bild. Jag kan försöka igen. (:

 







Knak

Var som sagt hos naprapaten idag, och jäklar vad de knakade i min rygg! Eller snarare dundrade :O Verner (naprapaten) kollade på min rygg och frågade "Vad har du gjort?!". Haha, det enda jag har gjort är ju att inte rida. Min kropp klarar inte av vila... Med tanke på hur mycket som hade hoppat snett och var galet i min rygg valde jag att inte rida idag. Jag tycker att det känns dumt att äventyra en behandling för 500 kronor bara för att "jag vill rida". Jag ska i alla fall tillbaka 28/12 för att det var så mycket att fixa på mig..

Imorgon ska jag i alla fall rida igen, blir att trava fram till Måndag då det är dags för galopp! Tror att hon kommer vara ganska pigg då ;D Och på söndag är det seriedressyr på ERK, så då får jag rida ut. Fältet och pulsa i snön, någon som vill med? ;)

Btw, jag längtar så mycket till Julafton!! Och på juldagen ska Matilda pulsa ut med mig på ängen och fota mig och Wanda, mohahaha! Sedan ska jag kasta upp henne på Wanda, så fotar jag dem. Kan bli kul!

Matilda som fotograf (:


Update

Gårdagen: Jag var i stallet från 08.00 till 16.00. Underbart! Fick äntligen trava på Wanda, och hon var såååå fin. Galet mjuk och följsam. Hon känns faktiskt bättre än innan vilan :O Skritt lönar sig verkligen, och nu fick hon ju en välförtjänad vintervila i ungefär tre veckor. Men om ungefär en vecka kan jag börja rida på riktigt igen. Bästa julkkappen <3 Sedan fick hon nya specialskor som ska hjälpa henne att rulla över bättre, så nu är hon skitfin i hovarna. Har aldrig sett henne bättre skodd! Dessutom är det alltid lika kul när min hovslagare kommer på besök, han är skojig :D

Idag: Händer det inte mycket. Jag fick sovmorgon, och vid tre har jag tid hos naprapaten för en genomgång. Verkligen välbehövligt efter all värk jag har haft! Ska snart gå upp ur sängen och se på något kul TV-program medan jag äter lunch. Blir en färdigpizza idag, för er som undrar ;) Och beroende på hur ryggen är så får vi se om jag får/kan rida. Vill gärna fortsätta trava henne idag så att det inte blir så himla hoppigt i igångsättningen av henne... Och imorgon kommer equiterapeuten och checkar Wanda, så vi ska vara fit for fight!

Vi hörs senare idag, då lovar jag att det kommer upp roligare inlägg (:

Det går framåt...

Skillnad både på mig och Wanda, eller hur? Jag sitter i en mycket stadigare sits och hon är typ 1 meter kortare i kroppen. Det går ju framåt i alla fall :D


Astiz

Biff, April -09. Astiz i full gång

Astiz december -10. Efter kolik och div. skador.

 

Vill se resultaten från hans spavistelse nununu! Men de kommer :D


Det vankas ridning..!

Om någon timme ska jag ta in Wanda från hagen för att göra i ordning henne för dagens ridpass. Visst, jag skrittar bara men det finns massor med saker man kan göra i skritt. Jag tränar på att öka skritten så mycket det bara går för att sedan minska den till myrsteg. Sedan rider jag mycket slutor med omställningar så att hon blir helt mjuk i nacken. Och däremellen lägger jag in skrittpiruetter i olika storleker, så att hon ska lyssna på mig. Så just nu känns hon så förbannat fin och lösgjord att det är helt sjukt! Snacka om att vi får en bra grund inför den "riktiga" igångsättningen :D Och imorgon smäller det! Då ska jag trava ett par varv :D:D Längtar verkligen.

Jag mår bättre idag, lyckades knäcka till den kotan mellan skulderbladen som låg fel igår, så nu är det bara det vanliga som gör ont. Det kan jag leva med. Igår så jag ut som Agda 85, haha.. Jag hatar när det blir så :(

Och nu tänkte jag göra lite reklam för mitt stall på stallet.se (a) Jag heter Amii där, och jag tycker att alla som har stallet.se ska besöka och bli vän med mig. Haha :D

Först mockade jag och fixade mat till Wanda, och därefter gick jag till US-rummet för att sitta vid datorn. Men fick börja med att städa efter alla skitgrisar till barn, och vissa är ju faktiskt i min ålder, då borde man kunna hålla reda på sina saker. För hur fräscht är det att ha stallskorna på matbordet egentligen? Inte så mysigt enligt mig i alla fall... Men det kanske bara är jag som tycker så?


Ridsugen!

Gah, jag är så sjukt, jäkla ridsugen att ni anar inte! Har till och med börjat fundera på att börja rida lektioner på erk en dag i veckan :O Men, jag är inte tillräckligt ridsugen för att åka till skolan imorgon och rida på akas hästar. Tycker bara synd om dem eftersom att de är så sega och inte svarar för spö ens.. Kul att behöva sitta där och slå på dem för att få dem att skritta energiskt? Nej, inte det minsta, va?

det är lite skumt, för min skola förespråkar stora, kuperade hagar i sin hästhållning. Det ska vara bättre med lösdrift än en box för hästarna osv. Och så måste vi göra våran ridning på aka där hästarna lever i misär. I alla fall tiden de är ute i "hage". Akademistallet är en superfin anläggning, men det finns inga hagar, bara små sjukrutor med järnstaket. Där står hästarna hela dagarna. Inte undra på att de blir stela och griniga. Sedan är ju inte jag sådan som tycker att hästar ska gå i en flock med 30 stycken. Det är alldeles för riskabelt enligt mig. Men en hage där de kan röra sig fritt i alla gångarter, och gärna med en kompis är ett krav från min sida. Nej, inte undra på att akas hästar är sura, avtrubbade och lata. De har ju inget att leva för :( Förutom sommarbetet då!

Känner att inlägget blev väldigt virrigt, men jag har så jävla ont i ryggen att jag inte kan tänka klart. Saknar Astiz.

Astiz har på sig ett träns från Otto Schumacher. Jag har på mig ridbyxor från Pikeur, Tröja (som inte syns) från Gersemi, väst från Spooks, Jacka från Equiline, mössa från Pikeur och inget smink. Puss ;)


Paus? Nä, frågestund!

Jag funderar på att ta en bloggpaus i några dagar. För att fundera lite vad jag vill med bloggen och så? Men det är bara funderingar än så länge ;) Men uppdateringen kan komma att suga några dagar framöver då jag har så äckligt ont i ryggen att det smärtar att skriva :O

Men, jag tänkte ha en frågestund på bloggen. Så ni får komma med vilka frågor som helst! Seriösa eller oseriösa. Dumma eller smarta. Små eller stora. Alla frågor är välkomna :D Avslutas nästa vecka (:


 

Så kom igen nu alla läsare! Fråga på :D


Fy fan ...

När jag vaknade imorse såg jag att det var ett stall i Karlskoga som hade brunnit, med åtta hästar döda. Så jag tänkte genast på Ingrid och Linn och skickade därför ett sms till Ingrid. Som tur var var det inte deras stall som hade brunnit ned, utan ett på Botorp där jag vann med Wanda. Känns så himla hemskt och jag vill verkligen sända tröstande tankar till hästarnas ägare. Vi bryr oss!

Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns. <3
http://www.nwt.se/karlskoga/article818674.ece

http://na.se/nyheter/2.3396/1.1036801-atta-hastar-doda


Om döden

Just nu har jag det väldigt jobbigt psykiskt. Det här med Nadir tär hårt på mig, och det smärtar verkligen att vara såhär hjälplös som jag är just nu. Men det känns skönt att veta att jag är så pass ur mitt självskadebeteende att jag aldrig kommer använda mig av den vägen igen. Jag kommer aldrig skada mig själv med rakblad och knytnävar, det kommer inte hända igen. Och har inte hänt på typ ett år nu.

Fastän det är jobbigt att veta att jag inte kan göra ett skit för Nadir så gräver jag inte ned mig i det. Jag håller igång i stallet, bloggar, ser på film, spelar spel osv. När jag var deprimerad förut satt jag bara vid datorn och lyssnade på sorglig musik, haha. Och depressionen har gjort mig så mycket starkare, så när något sånt här hemskt händer kan jag ta det rätt bra. Visst, jag gråter ibland, men jag tar mig ur det och går vidare.

Jag har en fånig tanke som lyder att när man dör kommer man till himlen, och där är det alltid sommar och varmt. En stuga väntar på en, som i bröderna Lejonhjärta. Och där i stugan finns alla man älskar som har försvunnit från en på Jorden. Jag ser framför mig hur Fiona, Safrann, Sinbad, Diezel, Platon, Dante, Curry och Midas väntar på mig där. Och alla människor man älskar som finns i himlen bor i samma by, så man kan träffa dem varje dag. Och när jag dör (när jag har levt i över hundra år (x ) så ska alla finnas där. Dessutom ska man bli yngre i himlen, så ung som man var när man var i sina glansdagar. Well, tanken kanske är löjlig, men den håller hoppet uppe.

Jag har satt upp regler för mig själv, och det är att äta mindra godis, bara en gång i veckan. Jag åt godis i bilen på väg till spat i Torsdags, men idag tänker jag faktiskt synda och äta ikväll. Ska ju bli myskväll, då måste man få unna sig något! Vilket är ditt favoritgodis? Mitt är Pringles Sourcream and Onion tillsammans med någon choklad (a) Awesome <3


HAHAHA

Ni är ju bara för patetiska! Det gäller inte alla, endas ett fåtal! Menar ni seriöst att jag ska tipsa om utrustning och kläder, men inte skriva prislappen på det? Var tusan ligger poängen då? Det är min blogg,jag skriver vad jag vill. Och vill jag lägga ut prislappar så gör jag det. Nej, usch. Ni har lyckats reta upp mig rätt rejält nu..

På det stora hela verkar det som att ni är avundsjuka på mig och inte kan låta mig unna mig själv fina saker. Moget, dags att växa upp kanske? Jag kommer inte börja handla på Börjes eller Hööks bara för att ni tar illa upp på grund av min utrustning, de har nog med kunder ändå. Och det är inget fel med de affärerna, men in te riktigt min stil bara (:

Och varför skulle inte jag få ha fina saker? Varför skulle inte jag ge mina hästar det bästa? Vad har jag gjort er? Vad har mina hästa gjort er? Om ni nu blir gröna av avund på mina hästar och min utrustning, läs inte bloggen. Men ni ska veta att jag älskar att vara hatad. Jag har mina vänner, och de kan jag lita på. Jag behöver inte er, era avundsjuka töntar (:

Aj, får ni ont i ögonen nu?


Svar på tal.



Du är inte den första som frågat, men svaret är enkelt. Det handlar om prioriteringar. Jag köper nästan aldrig "vanliga" kläder till mig själv utan alla pengar jag får får till hästarna. Mitt studiebidrag går direkt till stallhyran. Mina föräldrar köper hästarnas utrustning och de är av samma åsikt som jag är; det är bättre att köpe en lite dyrare grej än att behöva köpa flera billiga saker när de går sönder en efter en.

Sedan har jag en fråga till er, varför bryr ni er? Ni har väl inte med min ekonomi att göra? ;O

Hiss!

Jag bara måste hissa täckena från Horseware! De har grym passform, är sjukt snygga och nytänkande! På bilden ser ni Wanda i hennes Horseware Rambo 300 gram, i den sjuktsnygga vinröda färgen, enligt mig i alla fall! Bättre täcken finns inte! Det på bilden kostar ca. 3000 SEK men det håller. Det jag har till Astiz är ett likadant som jag har haft i sju år. Klart värt pengarna! Vad tycker ni? Hiss/Diss?


Träningstips 6

 

Svårighetsgrad: LB-LA och uppåt


Dem här serpentinen rids aldrig på tävling men jag använder den jätteofta i min träning för att få hästen extra mjuk och lösgjord. Har du en stark och springig häst är det här övningen för dig, då du som ryttare får mer kontroll på de böjda spåren men slipper fastna på en volt. Dessutom blir hästen mer liksidig eftersom att du rider lika mycket i bägge varven.

Tänk på att inte bara använda tyglarna när du svänger, utan använda jättemycket vikthjälper. Du svänger med sitsen och skänlarna, och ställer hästen i nacken med handen. Titta hela tiden dit du ska, inte ned på hästen. Övningen kan vara lite klurig om man inte har fokus hela tiden ;) Omställningarna mellan varje båge ska vara mjuk, annars blir övningen ryckig och förlorar flytet.

I första hand är det här en övning som rids i skritt och trav, men är du duktig och har en välbalanserad häst kan den även ridas i galopp. Gör inte det förrän ni som ekipage är absolut redo!

Lycka till!

Stallinlägg

Just nu sitter jag i stallet och väntar på att ta in Wanda från hagen så att jag kan rida. Hon får bara vara ute en timme om dagen tills såret är läkt, för annars blir bandaget blött och det kommer in smuts och bakterier :/ Så då vill jag att hon verkligen ska få vara ute den timmen. Jag älskar att stallet har ett fritt internet att låna btw!

Idag ska jag göra en speciell serpentinövning som kommer ut på bloggen efter ridningen. Håll alltså utkik efter ett nytt, och sjukt bra, träningstips! Synd bara att jag inte kan rida mer än i skritt, vill så gärna rida "på riktigt" igen. Men det kommer... Jag kan säga att det var ren lycka igår att bara få sitta upp och skritta på mitt fantastiska sto <3

Nu ska jag göra i ordning Wanda, hörs senare! (:

Himmelriket?

Idag lämnade vi Astiz på spa, och vilken anläggning det var! Alla boxar var jättestora, den Astiz ska bo i de här två veckorna är ungefär som fyra av hans vanliga box. Och den är inte liten ;D Hela stallet och kliniken har glovvärme, liksom golvvärme i ett stall?! Skulle tro att det är bra för hästarna när de är där på rehab så att de inte blir kalla och stela. Han ska få gå i en stor hage på dagarna när han inte behandlas. Han kommer må som en kung!

Sedan ska han få gå på ett rullband som är i en tank, den tanken kommer fyllas med vatten och han får den kompletta träningen och rehabiliteringen som han kan få! Hittade en film från ett annat hästspa, men principen är det samma. Deras "maskin" ser bara lite annorlunda ut.

 

Helmut, som äger spat lovade mig en helt ny häst om två veckor, haha! Och dessutom sade han att Astiz inte skulle vara några problem, han har hjälpt hästar i värre skick. Och tydligen så är det inte bra om de går mer än två-tre veckor i sträck på den här träningen då de kan bli övermusklade. Om de får för mycket muskler hindras deras rörelseförmåga. Så alla som har kommenterat om att det här skulle vara för kort tid har helt enkelt fel ;) Astiz kommer skickas tillbaka med jämna mellanrum, ungefär en gång i halvåret, för att kunna behålla de muskler han kommer få. Ingen träning vi gör hemma kan matcha detta utom möjligen snöpulsning. Och då ska snön vara riktigt hög och man ska hålla sig till skritt. Men vi har ju inte snö året om, eller hur? Jag ska även skicka Wanda på spa när vi får pengar till det, för hon behöver också lite hjälp med ryggmusklerna.

Helmut sade att det fanns en nackdel med den här träningen, och det är att hästarna sätter så mycket muskler att man antagligen behöver köpa ny sadel, haha ;)

 

Och det bästa av allt är att Astiz kommer få all hjälp han behöver på plats. Behöver han massag får han massag. Behöver han laser får han laser. Behöver han akupunktur får han akupunktur, osv. Dessutom har de en fantastisk metod för att läka senskador, då det är deras specialitet. Så de ska kolla upp hans ömma gaffelband och hjälpa honom där med. Det här känns så sjukt bra, och jag längtar efter att se resultatet!

 

 

Såhär ser han ut i kroppen idag. Tyvärr ser man inte hur dåligt med ryggmuskler han har, men man ser hans knotiga kors och dåliga överlinje. En efterbild kommer (:


Yay!

Äntligen ett glatt besked :D Wanda hade ingen spricka i griffelbenet! Och inget var brutet heller för den delen! Nu ska jag bara se till att hålla såret rent och ge henne penicillin i två dagar så kommer hon att vara fit for fight inom 10 dagar! Happy :D Och jag får faktiskt skritta henne från ryggen den här gången (': Så imorgon ska jag äntligen få rida igen! Och imorgon åker Astiz iväg på spa. Jag hoppas på strålande resultat från hans sida nu! Kommer ta före- och efterbilder på honom, för att se hur pass han musklar sig under tiden! Ska bli riktig intressant.

Nu ska jag äta och se på Halv åtta hos mig, men vi hörs imorgon! Ha det bra (:


Mot Ultuna... igen

Nu har distriktarn varit här och tagit sig en titt på Wandas sår, och det var helt igenom huden så hon kunde liksom lyfta upp den inifrån :S Usch! Hon ömmar i alla fall på griffelbensspetsen och det kan eventuellt vara en spricka där. Så vi ska åka in till Ultuna så fort mamma kommer hit från jobbet. Där ska hon röntgas. Ni kanske tycker att jag är lite extrem i min försiktighet, men det är tänkt att hon ska utbildas och tävlas i Grand Prix. Då måste man hålla koll. Så, nu får ni verkligen hålla tummarna för att det "bara" är ett sår, och ingenting annat!


Galen Wanda, hihi <3


Stallet

Just nu sitter jag i stallet och väntar på veterinären.. Wanda kom in med ett sår på utsidan av höger fram som sitter på gaffelbandet... Idag hade det svullnat upp och blödit genom hela bandaget :( Så eftersom såret satt så illa valde vi att ringa veterinären idag, vill inte ha en senskada! Så håll tummarna för oss idag!

tankar

Känslan av att kontrollera sexhundra kilo muskler är något helt fantastiskt, och har man varit där en gång vill man alltid tillbaka. Oavsett hur svår och lång vägen dit tycks vara. Det är i alla fall vad jag tycker och jag vet att jag inte är ensam om att tycka det.. Därför är ridsporten inte något löjligt som bara ska viftas bort som en tjejsport! Det är en livsfarlig sport med otroligt mycket glädje, men med vissa inslag utav sorg. Och fastän dessa inslag av sorg tär hårt på en så vill man aldrig sluta för man vet att man får glädje tillbaka, tusen gånger om! Jag älskar vad jag gör, min sport. <3


Till er!

Igår hade jag besöksrekord på bloggen, utan att göra reklam för den någonstans. Kan nog bero på att Ingrid håller på att länka mig hela tiden. Vilket självklart är härligt! Men, nu när bloggen börjar få så pass många läsare tycker jag att det är lite underligt att ni inte kommenterar mer. Kom igen, jag är inte det minsta farlig. Och bloggen är ju mycket för eran skull! Sen är det ju ett plus att jag älskar att skriva ;)

Jag har några nya idéer för bloggen, men vill gärna höra vad ni tycker om dem först :D

  • Jag tänkte börja skriva en novell i flera delar som sedan kommer upp på bloggen. Är det av intresse? Jag vill bli författare när jag "blir stor" så det är ju ett sätt för mig att träna och få läsare på.
  • Jag ska börja med en ridövning/träningstips per vecka, så vad behöver ni hjälp med i ridningen?
  • Jag kommer börja skriva mer utförligt om dagens träningspass.
  • Fler hissar och dissar kommer läggas upp!
  • Veckans outfit fortsätter. MEN jag behöver få in fler bidrag. Det är inte så kul att ha en tävling med för få tävlande. Ingen prestige i att vinna då ju. Ditt bidrag skickar du in till [email protected]. I mejlet anger du din bloggadress (om du har någon) och det ska märkas med veckans outfit.
Verkar detta av intresse?

Nämen en bild på mig själv. Togs på Julafton förra året. Får göra en jämförelsebild i år!


Kommande inköp

Det här skulle vara så fint på bägge mina hästar! Vill verkligen ha det :O

Till Wanda :D

Till Astiz. Så snyggt med lackad grimma :D

Ett måste till mig då jag både fyller 18 (och får tävla med hatt) samt ska upp i de klasserna nästa år!

Det här kommer antagligen bli några av nästa års inköp! Längtar redan, haha. Hoppas att jag får en massa pengar i julklapp som kan hjälpa mig en bit på vägen. För att inte glömma alla vinstpengar jag ska rida in, haha!

 


Tränset

Linn undrade var jag hade köpt det rundsydda tränset, så svarar på det här i ett inlägg. Det är ett Otto Schumacher som jag har specialbeställt från Tyskland. Pannbandet är köpt i efterhand men är också från OS. Tränset kostade då 6000 svenska kronor, men det varierar beroende på euron. Pannbandet kostade 1700 kronor.

 


Kärlek

 

Vill ni se fler bilder?

 

Alla bilder är fotade av Matilda Hedlin.

 


Today

Precis badat efter en heldag i stallet. Har hållt mig sysselsatt hela dagen med olika saker för att slippa tänka för mycket, det har fungerat bra fram tills nu när jag kom hem. Men det är bara att bita ihop och försöka att inte gråta förrän det är gjort liksom.

Hade i alla fall stallmöte idag, vi fikade och kom överens om vilka fodringar vi skulle ta i jul och över nyår. Jag tog tre kvällar och julaftons-morgon. Älskar att ge hästarna mat på kvällen och bara pyssla om dem lite extra :')

Tänkte berätta vilka bloggar jag läser och varför:

Dressyrmupparna för att det är den största hästbloggen i Sverige. De uppdaterar ofta (men har blivit sämre på sista tiden) och har oftast intressanta och roliga inlägg. Däremot tycker jag att de har förlorat gnistan litegrann. Saknar deras små elakheter och galna ärlighet. Mer av den tack!

Klara Hovstadius för att hon är min kompis. Vill veta vad som händer i hennes liv. Däremot finner jag inte bloggen speciellt intressant för tillfället :/

Ni får mer än gärna ge mig tips på bra hästbloggar!

Bilderna från gårdagens fotografering kommer antagligen imorgon när jag har fått de sista bilderna av Matilda. Internet började strula igår och vi missade varandra i stallet idag. Sånt som händer. Men måste säga grattis till en fin och felfri runda i 1 meter för henne och Terrano idag!

Min katt, Zenith <3


förklaring

Just nu är det väldigt mycket jobbigt som händer. Förra inlägget var inte om Astiz då jag har hopp för honom och inte kommer ge upp. Det handlade om Nadir. Han är nästan helt blind på ena ögat och nu har det börjat angripa det andra ögat vilket betyder att han kommer bli helt blind till slut. Han kommer alltså dömas ut och avlivas. Därför är jag extremt ledsen och knäckt just nu. Men eftersom att han mår så himla dåligt av det här är avlivning det bästa man kan göra för honom. Men det känns så fel. Min plan var ju att han skulle köpas tillbaka av mig om typ tio år och bara vara gårdsponny. Så kommer det ju inte bli, utan han kommer få avsluta sitt liv alldeles för tidigt! Jag orkar inte skriva mer nu, för jag vill inte börja gråta en gång till. Men utförligare inlägg om det här kanske kommer längre fram... Vi får se.


...

Finner inga ord. Bara tårar. Tack till alla som stöttar!

Smakprov...

 

Se nu till att kolla bloggen flitigt imorgon så att ni inte missar detta!


Andra tankar!

Haft en sjukt kul dag i stallet tillsammans med Matilda Hedlin och senare med Julia Giertta! Vad skulle jag göra utan mina vänner? Matilda var så snäll och fotade mysiga vinter-porträttbilder på mina kära hästar. De kommer upp senare, så fort hon har skickat dem till mig! Så skönt att bara få vara i stallet och inte behöva tänka på allt det jobbiga med Astiz. För jag har bestämt mig nu, han ska bli bra! Vi ska kämpa, och jag tror att han börjar förstå allvaret nu!

Fick en kommentar där Astiz spavistelse ifrågasattes, hon undrade varför han bara skulle vara där i två veckor då hästar hon visste var där i flera månader. Men Astiz ska självklart in på en massa återbesök, de två veckorna är bara som en kick off utav en lång behandlingsperiod. Men eftersom att det kostar 5000 KR i veckan har vi inte råd att lämna honom där i flera månader. Så nu vet ni det! Håll utkik efter bilderna nu, gott folk. Ni vill inte missa dem :D

Kavajdiss

Jag bara måste dissa den superfula och korta modellen på kavajer! Den här är en Pikeur av modellen Skarlett och är så sjukt, jäkla ful! Gah, jag förstår inte hur man som dressyrryttare vill använda den? Den gör så att ens rumpa ser typ 100 gånger större ut! Väldigt osmickrande enligt mig... Vad tycker du?

 


never give up...!

Var på Ultuna med Astiz idag, och det gick verkligen inte så som jag hade tänkt mig. Han var fortfarande halt på vänster fram i hovleden. Dessutom ömmade han på gaffelbandet vänster fram. Så, idag kom jag, mamma och veterinären (Christopher Johnston) fram till att sluta behandla honom då han inte blir bra. Om det läker ut på ett ställe flyttar det sig bara till ett annat. Och nu ömmade ju han på gaffelbandet efter två veckors vila. Jag fattar ingenting...

Chris frågade om vi var villiga att ge honom en sista chans, annars kunde han döma ut honom då på direkten... Självklart vill vi ge honom en sista chans, det är det minsta vi kan göra för honom. Så han ska skickas iväg på spa i två veckor där han ska gå på rullmatta med vatten. Jag har lagt upp bild i tidigare inlägg. Det kalaset kommer gå på tiotusen kronor. Pengar vi inte har just nu, men måste skrapa ihop. Meningen med det här är att han ska ha en chans att bygga upp musklerna på kroppen så att han inte är för svag för att "bära upp" de nybehandlade lederna. Jag hoppas att det går bra, men vet ingenting...

Nu ber jag er alla att hålla tummarna för oss, men framför allt för Astiz. Han är inte klar med sitt liv än på många år!

Nya mottot får bli never give up!


Han förtjänar att få springa i hagen och bara vara lycklig och smärtfri...

Han förtjänar att få känna solen värma hans kropp och bara klia på sin hagkompis...

Han förtjänar att göras tävlingsfin för att åka ut på tävlingsbanorna och göra det han älskar; att vinna och att visa upp sig...

Han förtjänar att gå först in på prisutdelningar som den vinnare han är.

Han förtjänar att komma undan med allt för att han är så oförskämt söt.


Jag skulle ge dig välden om jag kunde... Jag älskar dig.

Rob

Wanda var väldigt trött i kroppen, inte så konstigt eftersom att innan jag fick henne så stod hon ett helt år och reds enbart av stalltjejerna. Nu har hon ändå gått ett helt år med tuff träning och byte av ridning och underlag. Så hon hade ont i höger fram (som jag trodde) vilket gjorde att hon felbelastade vänster bak vilket i sin tur gjorde att hon spände sig i ryggen. Så hon behandlades i bägge hovlederna fram, bägga bakknäna och i ryggen. Nu ska hon stå på box i fem dagar då hon bara får ledas i tio minuter per dag, sedan ska jag rida igång henne igen.

Hon var inte halt utan hade en större ojämnhet fram än vad hon vanligtvis har. Nu gjordes alltså en hel rundsmörjning utav henne så att jag kan få ut så mycket som möjligt utav vinterträningen. Jag vill inte sitta och rida och befästa saker på en häst som felbelastar, det blir bara fel när man sedan korrigerar problemet då hon har vant sig vid snedheten. Då blir det ju som att lära om igen... Inte värt! Så, vi valde alltså att behandla henne såhär för att ge henne bästa möjliga förutsättningar till arbete och utveckling. Det är vi skyldiga dessa underbara djur!

Det ska bli extremt spännande att sätta igång henne nu när hon har fått en behandling i ryggen! Hon har ju massor med låsningar där som equiterapeuten inte har lyckats släppa på, och nu kan hon slappna av och kanske fixa det av sig själv? Vem vet, vi kanske kan börja bygga ryggmuskler på henne nu?!

De flesta blir helt förtvivlade efter veterinärbesök, men jag ser det inte som en dålig grej. Självklart är det synd att man ska behöva ta till mediciner och diverse behandlingar för att hålla sin häst fräsch, men hästen är inte byggd för att gå under ryttare och eftersom att det är vad vi använder den till är det vår skyldighet att ge den det den behöver. Och är det i form av tuppkam eller cortison så är det så! Sedan är jag emot att man överbehandlar hästen. Wanda fick vila och ta det lugnt i en vecka innan dagens veterinärbesök, men eftersom att det inte hjälpte så mycket som jag hade hoppats valde jag att ge henne "en knuff i rätt riktning". Så först måste man låta hästen vila, sedan kan man spruta/behandla. Men det är ju vad jag tycker. Och nu har det varit mycket veterinärbesök för min del, och jag hoppas verkligen på ett slut!

Astiz ska in till Ultuna imorgon, för återbesök och troligtvis ombehandling utav hovleden vänster fram. Sedan väntar en nystart för vår del. Dels ska han få testa att gå på hästspa med "vattenrullband", och dels ska jag återgå till unghästridning. Men först ska han gå utan ryttare i åtminstone en månad. Han ska jobbas från marken, i töm och á la Ubbe ;) Jag ska göra allt för att lyckas med honom den här gången! Och har vi riktig tur kan vi börja bygga upp honom så pass att det blir JSM nästa år. Men först tar vi de första tre månaderna av uppbyggnad och rehab, sedan får vi se vad som händer. Jag tycker det är underbart att ni läsare är med mig i den här långa resan med Astiz! Hoppas att ni tycker det är intressant, ni har i alla fall varit väldigt stöttande vilket jag behöver. Tack!

Astiz, som på den tiden var ett enda stort muskelberg!

Wanda på träning för Patrik Kittel! Tänk att hon har musklat sig typ dubbelt så mycket nu än då i April! Galet :D


sovmorgon <3

Jag har precis gått upp ur sängen och klätt på mig stallkläder. Vid elva ska jag äta lunch och sedan åker jag upp till stallet. Där ska jag först gå med Astiz, sedan ska jag packa in Wanda i sjukt mycket täcken för att åka till Segersta. Hon fick det varmaste Horseware-täcket igår. Ett vinrött Rambo 400 gram. Jättefint! Kommer en bild på det senare..

Jag hoppas verkligen att allting är bra med henne och att hon inte behöver behandlas, men det är lika bra att kolla upp henne medan Rob är i Sverige. Vill veta att jag rider på en fräsch häst när det är en 3-månaders träningsperiod som ligger framför en.

Haha, ikväll ska jag fixa diamantstall till mitt stall på stallet.se (a) Det kostar bara 300, och då slipper jag krångla med GM och SP när jag väl vill spela, för då finns det redan där. Vilket känns skönt, haha (a) Jag fyller snart arton, märks det? xD


Älsklingen <3


Fail

Tränade nyss lite med hantlar, men gjorde bara 30 rätt up, sedan tröttnade jag (x Nu ska jag och min lillebror se på Sagan om Ringen och äta julgodis, haha! Jag hoppas kunna fixa gymkort snart, då blir man väl lite mer motiverad till att träna kan jag tänka mig.

Vi hörs :D

Vinterns träningsupplägg

Har fått flertalet förfrågningar om jag kan lägga ut träningsscheman och sånt. Så ja, varför inte? ;)

Träningsschema Warum Ich Vinter 2010-2011

Måndag:
Träning för Gunilla Byström - Dressyr
Tisdag: Jogg (Låg, rund form. Mycket framåt tänk)
Onsdag: Träning för Mads Hendeliowitz - Dressyr
Torsdag: Jogg/lättare dressyr beroende på hur hård träningen dagen innan var.
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Uteritt/markarbete (om Petra kan rida henne) eller longering.

Min vecka ändras väldigt mycket beroende på hur det är upptaget i ridhuset. Men det här är väl ett bra grundschema.

Eftersom att det är en vinter av rehab för Astiz har jag inget schema då jag inte rider honom just nu. Men det kommer bli tömkörning, longering, vi ska ringa Ubbe så att han kommer ut och jobbar Astiz för hand, eventuellt lite hoppning längre fram, långa promenader, träning utav frihetsdressyr samt träningen på häst-spa (:

Egentligen brukar jag inte rida dressyr lika många dagar i följd på Wanda (eller Astiz) utan jag försöker lägga in uteritter mitt i veckan och så. Men det blir ju mörkt så himla snabbt, och jag är inget stort fan av att rida ut i mörkret, så tyvärr får uteritterna vänta till helgen, därför blir det mycket dressyr i veckorna då jag helt enkelt måste hålla mig i ridhuset. Jättetråkigt, för jag älskar verkligen vintern annars! Pulsa i snön <3

Snöbus med Nadir en dimmig dag :D Och snart kommer det snöbilder på Astiz och Wanda!



RSS 2.0