Träningstips 6

 

Svårighetsgrad: LB-LA och uppåt


Dem här serpentinen rids aldrig på tävling men jag använder den jätteofta i min träning för att få hästen extra mjuk och lösgjord. Har du en stark och springig häst är det här övningen för dig, då du som ryttare får mer kontroll på de böjda spåren men slipper fastna på en volt. Dessutom blir hästen mer liksidig eftersom att du rider lika mycket i bägge varven.

Tänk på att inte bara använda tyglarna när du svänger, utan använda jättemycket vikthjälper. Du svänger med sitsen och skänlarna, och ställer hästen i nacken med handen. Titta hela tiden dit du ska, inte ned på hästen. Övningen kan vara lite klurig om man inte har fokus hela tiden ;) Omställningarna mellan varje båge ska vara mjuk, annars blir övningen ryckig och förlorar flytet.

I första hand är det här en övning som rids i skritt och trav, men är du duktig och har en välbalanserad häst kan den även ridas i galopp. Gör inte det förrän ni som ekipage är absolut redo!

Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Qvadraten-Sofia

Det här är en grym övning! Jag och Diva använder också den :)

2010-12-10 @ 16:40:51
URL: http://sofiaochdolli.blogspot.com
Postat av: fanny

åh vilken bra övning! och du är den första av bloggarna som lägger upp en övning som merparten av läsarna kan använda sig av ;)

2010-12-10 @ 17:15:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0