Beslut!

Från och med imorgon kommer "verksamheten" här på youthdressage att flyttas till TwoLivesOnePassion där vidare satsning kommer att göras. Jag hoppas att ni fortsätter följa mig där, och jag kan lova att den bloggen kommer bli minst lika bra som den här!

Chris, om du läser det här! Astiz träningsdagbok kommer fortfarande gå att läsa men på den nya bloggen!

Hejdå, vi ses på den nya sidan!

KRAM!

Matilda

Funderingar angående tävlingsterminen...

Som det ser ut nu är tävlingsterminen riktigt dåligt för oss juniorer och young rider. Det anordnas knappt några MSV B:4 (som är juniorkbal till SM) och jag har inte sett en enda MSV A:1 (som är kval till YR-SM). Då pratar jag om områden kring Uppland och Stockholm. Men jag har även kollat i Örebro, Dalarna och Värmland.

Sedan har vi ju det nya anmälningssystemet... Vad ska man säga? Det är riktigt dåligt! Man får endast anmäla en månad innan start vilket gör att klasserna blir fulla på 10 minuter då alla kastar sig på anmälningsknappen... Och vissa klubbar lägger inte ens ut propositioner till sina tävlingar, så då vet man inte OM man ens ska bemöda sig att anmäla till den tävlingen.

Just nu är jag anmäld till Högbo den 20/2 där jag ska rida MSV C:1 och MSV B:4 (Ja, ni ser rätt, en B:4!) och så är jag anmäld till Björklingen den 19/3 där jag ska rida en MSV C:1 och en MSV C:2, men den ska jag bara starta om inte Avesta har MSV B:4 den 20/3. Och bara för att Avesta inte har lagt ut sin proposition har jag tagit någon annans plats i Björklinge...

Nej, som det ser ut nu blir det inget Junior SM för mig, för jag är inte den personen som gillar att åka land och rike runt för en klass. Det är varken snällt mot hästen eller chauffören. Jag får väl helt enkelt satsa på YR-SM nästa år och hoppas på att de inför de gamla systemet igen.

Vad tycker ni om det här?


Kommer det bli några fler rosetter i år..?

Matilda

Matilda svarar 6

 

Jag började inte där på grund av att jag har mina tränare här. Det skulle inte fungera att pendla från Strömsholm till Segersta en dag i veckan då jag inte har körkort. Kändes inte snällt att tvinga mamma eller pappa komma och hämta en så ofta.. Dessutom har jag två hästar, men det finns bara plats att ta med en själv. Och hästarna får inte gå ut i riktiga hagar... Skulle inte klara av att veta att mina hästar ska tillbringa de närmsta åren i små grusrutor :/

 

Tack så mycket!

 

Matilda


Tävling

 

Jepp, jag är med i tävlingen ^^


Underbart!

Idag tog jag sovmorgon och började plugga vid tio. Eftersom att jag har varit så sjukt effektiv är jag klar med alla dagens uppgifter redan nu! Hur skönt är inte det på en skala 1-10?

Jag har lite beslutsångest angående youthdressage, ska jag stanna kvar här? Ska jag behålla bloggen men sätta lösen på den för framtida användning? Hur ska jag göra egentligen? Det är svårt. Bloggen har blivit som en kompis till mig. En kompis som faktiskt börjar bli rätt känd och som dessutom har tjänat in lite pengar till mig. Dessa beslut...

Jag kan för övrigt meddela att den nystartade bloggen hade grymma besökssiffror redan igår, på den första dagen. Så den kommer nog bli skitbra! Ligger lite lågt där bara tills Ebba har kodat och designat klart den. Känns lite smådrygt att sitta och skriva på en sjukt ful blogg, haha!

Och till er som undrar varför jag började blogga med Matilda finns det ett enkelt svar. Matilda är fantastisk! Hon är rolig, galen, knäpp och underbar! Dessutom kan jag träffa henne flera dagar i veckan vilket gör det enklare för oss att driva en blogg ihop. Nej, tyvärr har hon inte en egen häst, men det kommer bli grym uppdatering ändå med tanke på hennes arbete och att hon dessutom sköter om en häst flera dagar i veckan. Nej, hon rider inte de klasserna jag skulle önska, men hon är på väg att komma ut i högre klasser och dessutom är hon mer av en allroundryttare vilket gör uppdateringen ännu roligare. Hon är en duktig fotograf. Men det bästa av allt är nog att vi blir galna ihop, så lite knäppa videobloggar får ni allt vänta er! TwoLivesOnePassion, kom ihåg det!

Nu när ni har fått svar på era frågor ska jag gå och laga lite mat, ikväll är det träning för Mads, så man måste ju äta för att orka med!

Matilda

Astiz dag 18 och 19, 7-8/2-11

Måndag: Han longerades i ridhuset och var mycket piggare och finare i formen än tidigare dagar! Kan det bero på att han har lossat sig själv under lösgaloppen?! Kul att det går framåt! Han hade ett sår på vänster bak ovanför hoven på framsidan. Det svullnade upp under kvällen. Jag gjorde rent det och smörjde det med antiseptisk salva.

Tisdag: Vilodag! Hans sår och ben såg mycket finare ut.



Matilda

Wanda 7-8/2-11

Måndag: Jag red dressyr i ridhuset. Först var hon stark, i vänster tygel :O Det har väl aldrig hänt förut. Jag tränade på det som jag gjorde hos Mads i onsdags, nämligen att rida med inåtställd häst på långsidan och sedan lägga massa tiometersvolter för att verkligen få loss henne. Det var motigt i början, men jag gav inte upp utan fortsatte att tro på mig själv (och på Mads). Och vips så släppte det! Och jag fick en bättre ridkänsla än vad jag har fått på känge. Hatar att vara inne i en svacka, men det lär ju vända snart :D

Tisdag: Jag longerade Wanda eftersom att jag fixades i ryggen. Hon var väldigt pigg och busig. Försökte pysa iväg i galopp när jag inte var uppmärksam. SÅ SÖT!


Bildbevis från bomarbetet ;)

Matilda

Bilderna!

Här kommer bilderna från Segersta som söta Tessan har fotat! Stort tack :D


Mads instruerar (:






Det kommer fler bilder sen, nu MÅSTE jag bada för snart är det House!

Matilda

Segersta förra veckan!

Här kommer filmerna från förra veckans träning! Ber om ursäkt för lång väntan. Ha överseende på hur det ser ut, hade bara skrittat i en vecka innan. Haha (:


 

 

 

 

 

 

Matilda


We did it!

twolivesonepassion.blogg.se

Någon som känner sig manad att ordna design och header? (a)


Uh..

Jag har försökt att få i mig lunch, men det går bara inte. Det är som att jag inte tål micrad mat :O För det är enbart när jag ska äta uppvärmd mat som jag mår dåligt... Har i alla fall fått i mig två äpplen och lite vindruvor på hela dagen, är mest orolig för att jag inte ska orka med stalljobbet då jag har fått i mig för lite mat... Huga!

Idag står ridning av Wanda och longering av Astiz på schemat. Imorgon ska jag till naprapaten så då ska Astiz vila och Wanda longeras. Jag vill inte klaga så mycket, men jag har förbannat ont i kroppen. Så det ska verkligen bli skönt att få massage och knäckas loss lite. Det jobbiga är bara att jag är osäker på om det fungerar.. Kanske ska testa att gå på bara massage då det känns som att det mesta sitter i musklerna just nu. Jag vet inte...

Nu ska jag bege mig ut till stallet, ville mest meddela att jag lever!

Btw, det är jag och Matilda Hedlin som ska starta blogg tillsammans, men vi kommer inte på något bra bloggnamn... Kom med förslag? Det skulle verkligen uppskattas (:

Matilda

Wanda 5-6/2-11

Lördag red jag dressyr med korrigeringsbettet. Hon var riktigt pigg och fin. Jag red mest runt och red framåt för att hon skulle få komma igenom kroppen ordentligt eftersom att hon var tvungen att vila i Fredags. Det var ett kul ridpass, det enda negativa var att hon blev lite lång i formen emellanåt. Men det är sånt man kan ta (:

Söndag red vi ut! En härlig tur med bara skritt, och med tanke på den djupa snön med skare på var det helt lagom. Hon var jättemjuk i kroppen så gårdagens ridpass måste ha varit bra!



Matilda

Astiz dag 16 och 17, 5-6/2

Astiz har haft två roliga och lärorika dagar tillsammans med sin hagkompis och bästa vän, Cortzi. Cortzi har nämligen lärt Astiz att lösgaloppera på riktigt! Vi släppte de båda tillsammans både lördag och söndag. Först ville de bara stå och klia på varandra, men ganska snart upptäckte de hur kul det var att springa och bocka och sparka bakut! Båda hästarna var riktigt genomsvettiga efter de passen. Riktigt bra arbete!



Best friends!

Matilda

Spännande samarbete

Ett väldigt spännande samarbete är på väg att startas. Som ni vet efterlyser jag någon att starta en ny, bättre blogg med. En som nappade på min lilla kontaktannons verkar väldigt lovande, och jag tror att det kan komma att bli något riktigt bra. Vi kan nog komma att bli bäst. Men det är en lång väg dit. Först ska vi komma överens om bloggnamn och design, bara det är jobbigt nog :O

Anyhow! Jag har beslutat mig för att behålla youthdressage så länge, men om den nya bloggen går bra kommer jag att fortsätta där istället. Nu vet ni det!

Matilda

Wanda 4/2-11

Wanda fick sig en oplanerad vilodag då jag drabbades av illamående efter lunchen. Troligtvis en lättare matförgiftning :S Jag höll på att svimma, kallsvettades och hade hemskt ont i magen. Eftersom att Wanda hade gått dressyr tre dagar i rad var det ingen katastrof att låta henne vila, men jag hatar när jag måste bryta min planering :< Så Wanda fick helt enkelt nöja sig med att bli ordentligt ryktad. Sånt som händer, tyvärr!

Matilda

Matilda efterlyser!

Jag är supersugen på att starta en till blogg tillsammans med en annan ryttare! Så om du är intresserad är det bara att kommentera, men kolla först så att du stämmer in på min lilla checklista:

Du ska vara:


  • Tävlingsryttare inom hopp/dressyr/fälttävlan. Helst på regional nivå eller uppåt. Rider du lokalt ska du vara på väg upp mot regionalt!
  • Du ska ha en eller flera egna hästar, annars blir uppdateringen tråkig.
  • Du ska vara aktiv som bloggare och uppdatera flera gånger om dagen.
  • Dessutom får du gärna vara aktiv med kameran eller videokameran! Det gör bloggen mer levande och roligare att följa.
  • Är du duktig på kodning och PS är det ett STORT + då jag är helt värdelös på det ;)
Stämmer det här in på dig? Kommentera!


Jag har en känsla av att det skulle kunna bli superbra :D

Matilda

Astiz dag 15, 4/2-11

Jag red honom! Och han var verkligen superfin :O Man tycker ju att han borde kännas stel och oriden, men det gör han inte! Jag lade fram en bom som vi red över i alla gångarter, han tyckte att det var svårt i galoppen, så där ville han gärna göra sig lång och kasta sig över. Men det är inte så konstigt då han aldrig är tränad på det sättet tidigare. Kul var det, och jag känner mig riktigt modig och duktig :D



Matilda

Bloggutvärdering 3 - livingwithbompa

http://livingwithbompa.blogg.se är inte heller en känd blogg, men jag läser den till och från!

Positivt: GRYMT snygg header och design! En superfin svart springare ;) Trevlig bloggägare. Inte bara hästuppdateringar utan en massa annat roligt också. Lägger även upp en massa ridövningar och liknande.

Negativt: Jag gillar att läsa om ryttare som tävlar på hög nivå, och det saknas på den här bloggen. Men det lär komma!

Bra blogg!



Matilda

Ny header och design på G!

http://equify.blogg.se/ är gullig och hjälper mig med att fixa på bloggen. Hon är extremt duktig på det som inte jag förstår ett smack av :D Håll utkik för massa fräscht (:



Matilda

Astiz dag 14, 3/2-11

Det blev ingen lösgalopp då de prompt skulle använda nya ridhuset till en lektion för två elever -.- Suck! Så jag longerade honom istället, han var fortfarande lat men det gick i alla fall att variera tempot på honom vilket är en framgång i sig! Så på det stora hela gick det bra!

Matilda

Wanda 3/2-11

Red dressyr tillsammans med Matilda och Terrano. Det gick bra, red först utan stigbyglar i 10 minuter då jag har fått det i läxa av Mads. Sedan tränade jag på samma saker som på träningen. Därefter tramsade jag och Matilda runt i lite öppnor och slutor. Alla byten var rena och hon var väldigt busig efter dem! Så fick fortsätta lägga liten volt åt den nya galoppen efter varje byte. Annars drog hon iväg med mig i några halvbockningar, haha!

Kul ridpass! :D

Matilda

Done for today!

Jag har pluggat från 08.00-11.30 och på den tiden har jag hunnit klart allt jag hade inplanerat för dagen. Skönt! Nu ska jag äta lunch och sedan bege mig ut till stallet. Idag ska jag rida både Wanda och Astiz. Funderar på att ha någon galoppbom för Astiz. Vi får se hur han verkar. Och om jag tar fram bommar till Astiz blir det antagligen samma sak med Wanda idag. Får se om jag kan samla mod till mig och galoppera över en bom med Wanda. Hon har så svårt för avstånden, så då blir jag lite feg... Astiz har jag i alla fall travat och galopperat bommar med tidigare. Jag vet att han är snäll, aldrig skulle stanna men att han är klumpig, som fan!

Nä, lunch var det! Vi hörs senare (:

Matilda

Bloggutvärdering 1 - Dressyrmupparna

Eftersom att Ingrid så gärna ville ha sin blogg utvärderad börjar jag med henne!


Dressyrmupparna, alla vet vilka de är. Linn Ingvarsson och Ingrid Skoog. De driver Sveriges största hästblogg! Innan jag skaffade min egen blogg läste jag aldrig andras bloggar, men man måste ju hänga med, tänkte jag. Man vill ju inte skriva om samma saker. Så då började jag läsa dressyrmupparna, och jag var med från början. Det var faktiskt Linn och Ingrid som inspirerade mig till att börja blogga. Då tillsammans med en kompis, men gick snabbt över till att blogga själv. Eftersom att de inspirerade mig till att blogga måste de ju vara bra, och det är dem!

Positivt: De uppdaterar flitigt varje dag och deras inlägg är oftast roliga och intressanta att läsa. De har många bilder och filmer, vilket gör bloggen mer levande. Jag tycker för tillfället bäst om Ingrids inlägg då de känns mer planerade och mer välskrivna än Linns. Både Ingrid och Linn är duktiga ryttare med bra smak på utrustning! Att de har fina hästar gör ju inte saken sämre!

Negativt: Det är extremt tråkigt att se hundra likadana bilder på Linns unghäst, Cupido. Dessutom är jag inte såå intresserad av att läsa om hans utveckling. Det var roligare med Brave Heart. Antar att Linns inlägg blir roligare om ett halvår (: Ingrid är lite dålig på att uppdatera, om man jämför med Linn. Och Ingrid är nästan för sparsam med att lägga uppbilder. Sedan tycker jag att det känns tjatigt att läsa om hur dåligt Linn mår, i VARJE inlägg. Självklart ska hon kunna öppna sig för bloggen, men inte för att tjata till sig tröstande kommentarer. Sist men inte minst, så tycker jag att bloggen har tappat lite edge på senaste tiden. Kom ihåg att vi älskar att hata er!



På det hela taget blir dressyrmupparna ändå den bästa hästbloggen jag vet!


Ingrid och Claudia


Linn och Brave Heart

Matilda


Bloggutvärdering 2 - SofieochOlivia

En okänd blogg för mig.. http://sofieocholivia.blogg.se/

Positivt: Inte bara hästuppdatering utan lite film och musiktips, det saknar jag i de hästbloggarna jag läser annars! Verkar ha en bra syn på hästar och ridning!

Negativt: Bloggen är på "fel inriktning" för mig. Lite mycket hoppning/bommar för att jag ska följa den varje dag.



Matilda

Diss

 

Jag skulle vilja tilldela horsemanshipbloggen NHexperten en FET DISS. Jag har aldrig sett något löjligare :S Hon påstår att tävlingsryttare omöjligen kan älska sina hästar. Att det är djurplågeri att sko hästen. Hon tycker att det är fint att rida utan hjälm. Och så vidare... Såhär skriver hon om folk som rider utan hjälm:

 

"Haha, nu tänker ni säkert "HJÄLP HON SKÄMTAR USCH VILKET TRÅKIGT SKÄMT" men riktigt så är det inte. Jag tycker att det visar att man verkligen litar på sin häst till 100% och att hästen litar på en. Det ser så vackert ut med folk som gör det, som vågar göra det. Sen är det klart att dressyrryttare och liknande inte ska rida utan hjälm för dressyrhästar brukar inte lita på sina ryttare så mycket, fast det händer ju att även dressyrryttare kan bygga upp starka band med sina hästar. Det är jättebra med folk som kan bygga upp starka band med hästarna, dock hittar man oftast inte så många bra relationer mellan häst och ryttare på tävlingsbanorna... Men men, dagens Nice går till folk som rider utan hjälm. Eller, iaf folk som kan rida utan hjälm utan att skada sig!"

 

Jag blir så less på sånt här. Och jag hoppas verkligen att människan inte är seriös, att hon bara driver med folk. Det läskiga är att det inte verkar som det. Såhär skriver hon om longering:

 

"Vad tycker jag om longering egentligen? Gissa!
Jag tycker det är.. extremt elakt faktiskt. Att spänna in hästens nacke för det ska se finare ut och sen låta den springa runt på en liten volt. Många hästar protesterar, varför tror ni att dom gör det egentligen? Kanske för att det är tråkigt, jobbigt och obalanserat? Och ja, det är obalanserat för när hästen sitter fast i en lina kan den inte få upp sin naturliga balans, vilket gör det väldigt jobbigt och svårt för den. Tänker ni överhuvudtaget när ni longerar? Dessutom skrämmer ni den med piskan. När jag longerar tar jag helt enkelt av grimman och använder signaler som inte gör ont på hästen, eller som skrämmer den. Det är sån longering lite fler folk som"älskar sina hästar" borde lära sig."


Har hon inget vett i skallen? Så är det inte alls vid longering, men om hon vill tro det så, fine! Jag tror att ni förstår varför den så kallade NH "experten" får sig en diss utav mig? Fy fan, för sådana här kassa bloggar!

Skrattretande...

 

Matilda

 


Blåsigt

Det blåser extremt mycket ute just nu, det dundrar inomhus :O  Och nu började det låta konstigt i min dator :S I alla fall så har jag pluggar klart för idag, nu väntar jag bara på att mamma ska komma hem så att vi kan åka till stallet. Det blir lättare dressyr för Wanda och lösgalopp för Astiz om det finns ledigt ridhus.

Jag påbörjade en lyx VS budget, men märkte fort att det inte alls var kul, jag vet inte varför.. Det kändes ganska meninglöst om jag ska vara ärlig... Vi får se hur det blir med utrustningstips och liknande, något ska jag kunna klura ut!

Sedan har jag fått frågan om jag kan skriva vad jag tycker om andra ryttare, men det tänker jag inte göra då det kommer börja snackas direkt. Dessutom ser jag ingen anledning till att göra det. Däremot kan jag skriva vad jag tycker om olika bloggar. Då kommer jag skriva om innehållet, uppdatering, kvalitet, foton och så vidare. Vill Du ha lite reklam för din blogg är det ju perfekt att anmäla sig till det. Jag kollar på alla som skickar in en intresseanmälan, och dessutom kommer jag kommentera om de stora bloggarna. Vad jag tycker om dem. Så vill du ha din blogg bedömd, kommentera!



Matilda

Sovmorgon

Idag ser dagen ut så att jag började med att sova ut, till halv nio. Nu ska jag sätta mig med en massa plugg och så blir det stallet i eftermiddag. Ska rida dressyr på Wanda och försöka hinna med att lösgaloppera Astiz innan det blir upptaget i nya ridhuset!

Det känns som en bra planering inför dagen, är så otroligt nöjd med mitt val att plugga på distans. Jag rekommenderar det till alla som har lite självdisciplin (:

Vi hörs senare!

Matilda

Wanda, 2/2-11

Idag var det dags för en träning för världens bästa tränare - Mads! I början av passet märktes det verkligen hur oriden Wanda var och hur stel och oliksidig jag var. Blev tyvärr lite av en dragkamp :/ Men efter ett tag efter mycket tjat från Mads släppte det och jag fick till riktigt bra ridkänsla i alla gångarter och i alla rörelser.

Jag tycker faktiskt att det är positivt för mig som ryttare att det inte alltid går superbra när jag tränar för min tränare. På det sättet kan man utvecklas och träna vidare tillsammans. Dessutom kan Mads hjälpa mig med det som är svårt.

Jag har väldigt svårt för att vara konsekvent och fortsätta med samma övning och samma system när jag rider själv och jag känner att det tar emot. Då blir jag stressad och faller in i gamla (o)vanor. Men nu har jag fått massor med bra tips och läxor till nästa träning som är om en vecka. Kämpa på!

Dessutom var mamma snäll och filmade, OCH Tessan var med och fotade! Så fort jag har fått bilder kommer det en film- och bildbomb, till dess får ni hålla ut (:

Matilda

Astiz dag 13, 2/2-11

Idag longerade jag Astiz. Hade en annan inspänning idag. Jag brukar ha en fast graman, men idag valde jag två elastiska. vanliga inspänningstyglar. Formen blev inte lika bra som med gramanen, men med de här kunde han röra sig mer framåt och var ganska fin. Surgubben har sina stunder. Efter longeringen promenerade vi tillsammans ute i solskenet (: Lyckat arbete!

Matilda




Puh!

Har precis pluggat SV B i två timmar, mycket läsning blir det! Elias (min bror) ska vara snäll och låna Iliaden åt mig idag, så jag kan börja läsa den också. Anledningen till att svenska B är en så tung kurs är på grund av all läsning. Som tur är har jag inga problem med sådant, tvärtom så gillar jag det! Nu ska jag fortsätta plugga, men nu blir det religion A istället (: Sedan vid elva ska jag bege mig ut i stallet för att longera Astiz. Efter det blir det mer plugg. Det är mycket, men det är helt klart värt det!

Matilda

(:

Underbar version av en underbar sång!

 

Idag har jag pluggat ganska mycket och jag börjar redan komma in i det, skönt! Fick förslaget att ha Lyx VS Budget och det kan jag självklart ha! Fixar ett sådant inlägg imorgon. Nu måste jag skynda mig att bada, för snart är det House! Vi hörs imorgon!

 

Matilda

 

PS! Tessan har varit gullig att fota mig och Wanda för någon dag sen. Jag väntar bara på bilderna, så snart kommer lite nytt!


Wanda, 1/2-11

Idag red jag dressyr i nya ridhuset. Som ni vet har ju Wanda enbart skrittat i en vecka då jag har varit sjuk, men idag körde vi igång igen. Det var superkul! Wanda var överlycklig, överbusig och överpigg! Emellanåt blev hon stark som en oxe, men det får man ju förstå då hon är het när hon inte vilar liksom. Jag skrittade igenom MSV B:4 för att kolla vägarna samt rida lite skolor. Sedan travade jag henne i en så låg form jag fick henne, vilket inte alls var lågt då hon var så pigg, haha. Gjorde långa skänkelvikningar med motställningar så att hon blev mjukare. Därefter red jag galopp med överböjd hals för att verkligen stretcha ut de där stela sidorna. Det gick ganska snabbt, för hon var verkligen pigg!

Efter det red jag serpentinbågar med enkla byten vid medellinjen, gjorde även några travövergångar så att hon inte skulle lista ut vad övningen gick ut på och börja förekomma mig. Efter det red jag några byten, och alla var rena! När hon märkte att jag blev glad efter de fina byten så blev hon jätteglad och gjorde några glädjesprång. Så söt!

Funderar på att filma träningen imorgon på Segersta, skulle ni vilja det? Jag lovar att travjobba mer imorgon ;)

Matilda

Önskemål

Jag har fått önskemål om att tipsa om utrustning som jag gillar. Är det fortfarande av intresse? Och har ni i sådana fall några speciella önskemål? Till exempel; stövlar, träns osv. Eller ska jag bara skriva om mina favoritgrejer samt olika vill ha-saker?

Jag är lite tveksam till det här då jag gillar ganska exklusiva och rätt fina saker så som OS, Anky, Petrie m.fl. Om jag tipsar om det blir jag kallad snobb, dressyrtönt eller rent av överklassunge. Om jag då väljer att tipsa om saker med lägre pris som ser snygga ut på bild blir jag anklagad att "tycka synd" om de som inte har råd med exklusiv utrustning.

Så nu frågar jag er en gång till, vill ni verkligen att jag ska tipsa om utrustning som jag gillar? Eller kommer ni bara att klaga på det ena eller det andra då?



Matilda

Astiz dag 12, 1/2-11

Jag började med att försöka lösgaloppera honom, men han var så förbannat lat! Han galopperade en långsida (om jag hade tur), sedan stannade han på kortsidan och tittade på mig med öronen framåt. Supersöt, men då var jag bara irriterad på honom. Och på det viset fortsatte det. Så till slut gav jag upp, gick in i stallet och tog på honom sadel och träns. Sedan var det bara att sitta upp.

Under ryttare kändes han rätt så fin. Visst, han var lite stel men han var pigg och glad! Jag stod i lätt sits och red bara framåt. Red i max 20 min, därefter hoppade jag av och skrittade honom för hand. Det var väldigt kul att få rida på honom! Han verkade också rätt nöjd med det (:

Matilda

Astiz dag 10 och 11, 30-31/1-11

Katja skrittade honom för hand 50 min. Astiz bet Katja (!!), något jag aldrig har behövt varna om. Vad hände?! Dum kille i alla fall...  Han hade varit snällare den andra dagen, alltid något.

Matilda

Wanda, 30-31/1-11

Jag var i Kalmar så Sabina skrittade henne från ryggen i 50 minuter. Enbart på långa tyglar då Wanda lätt blir lite otydlig och passaktig i skritten med nya eller mindre erfarna ryttare. Inte så bra om hon vänjer sig vid det tycker jag.

Matilda

Älskar <3

may i feel said he
(i'll squeal said she
just once said he)
it's fun said she

(may i touch said he

how much said she
a lot said he)
why not said she

(let's go said he

not too far said she
what's too far said he
where you are said she) 

may i stay said he

which way said she
like this said he
if you kiss said she

may i move said he

is it love said she)
if you're willing said he
(but you're killing said she

but it's life said he

but your wife said she
now said he)
ow said she

(tiptop said he

don't stop said she
oh no said he)
go slow said she

(cccome?said he

ummm said she)
you're divine!said he
(you are Mine said she)

E.E Cummings - may i feel said he

I'm back!

Var ju till Kalmar, eller rättare sagt Torsås för att skrivas in på min nya skola. Jag tog med mig datorn, men det var något fel på hotellets internetuppkoppling, därav den dåliga uppdateringen. Just nu sitter jag i stallet och har en massa plugg framför mig, men självklart glömde jag de viktigaste papprena hemma så det enda jag kan göra nu är att läsa. Vilket inte är helt fel då jag valde att börja med Svenska B som är en kurs som i normala fall tar två år att avsluta. Man ska läsa minst 7 olika verk. Så det här blir en dag full med läsning och ridning. Väl hemma ikväll kan jag göra lite mer produktivt arbete. Senare idag kommer roligare inlägg upp, men nu måste jag återgå till Svenska B.

Ha det bra!
Matilda

RSS 2.0