Oh, happy day!

Idag var Astiz på återbesök hos Rob på Segersta, och han är typ hundra gånger bättre! Men Rob ville spruta om hans hovleder, haser och rygg, mest för att vara säker på att han blir helt fräsch (: Nu ska han skrittas för hand i fem dagar och sen kan jag börja rida som vanligt igen. Något som är bra med Rob är att han inte sprutar med cortison, jag kommer alltså att kunna tävla andra omgången av division I med Astiz! Härligt, och då lär han ju vara ännu fräschare och finare än vad han är nu. Jag längtar! Sedan pratade Rob om en "föryngringskur" som han tycker att vi ska ge Astiz nästa gång, men jag förstod inte riktigt vad den gick ut på. Men den ska i alla fall hjälpa Astiz att hålla sig fräsch fastän han blir äldre, lät väldigt spännande tycker jag i alla fall!

Wanda fick en efterlängtad vilodag efter tävlingen, för igår red Petra henne. Så idag fick Wandisen massage, rykt, Arnika liniment på ryggen, bakknäna, haserna, bogarna och armbågarna. Dessutom fick hon ett speciellt Aloe Vera liniment på framkotorna och vänster bogen. Hoppas på en mjuk och glad häst imorgon när det är dags att börja träna igen (:

På Onsdag är det äntligen dags för Mads-träning! Som jag har längtat! Och som jag (min sits!!!) behöver det. Och hela Vecka 36 har jag praktik/jobb på Segersta så Wanda ska få åka med på måndag för lite extra träning, vi får se om det blir någon mer dag, förhoppningsvis! Jag längtar verkligen till min praktik där, jag hoppas på att lära mig massor, och det stör mig inte ens att jag börjar halv sju på morgonen :O

Just det, ska kanske berätta om mitt och Annes lilla projekt?! Jag ska träna henne i dressyren och målet är att hon ska starta MSV C:1 eller MSV C:2 sommaren 2011. Haha, får se hur det går att omvända en hoppryttare ;D Jag tror att det kommer gå superbra och att vi kommer ha det grymt kul i alla fall!


Division I omgång ett!

Nu har jag vilat upp mig efter en lång dag på Lurbo RK igår. Jag var där klockan sju på morgonen och åkte hem klockan halv sju på kvällen :O

Astiz hade starttid 08.00 i MSV C:2 så jag började rida fram vid halv åtta. Redan när jag började skritta kändes han otroligt fin, så härlig ridkänsla alltså! Han gjorde allt jag bad honom om, min fina lilla prins, haha! Inne på banan var han väldigt fin i traven och galoppen, men tyvärr har han ju en dålig skritt som drar ner en massa.

MSV C:2 är, som ni kanske vet, före detta LA:5, man har bara gjort en liten ändring i galoppen. Jag startade först och red mitt program, men efteråt visade det sig att domaren (Inger Sandahl) hade fått Lätt A:5 protokoll, men hon litade på att jag red rätt program så hon fyllde i papperen bäst hon kunde. Anyhow, så när jag fick mitt resultat var det endast preliminärt, men 68.7% slutade jag på. Då hade jag många missar.. MEN när jag håller på och rider fram Wanda för samma klass har de ändrat mitt resultat till 65,??% Hur fan gick det till?! Så helt plötsligt låg jag tvåa... De hade strukit massor med åttor och så. Så djävla drygt. Inger kom dessutom fram till mamma på prisutdelningen och undrade varför jag inte stod på förstaplatsen då hon var helt säker att hon hade satt mig som etta. Great liksom.... Men det är väl smällar man får ta, så himla typiskt bara. Men Inger kom i alla fall fram till mig när klassen var slut och berömde mig för det jobb jag hade gjort med Astiz. Hon sade att han har blivit mycket spänstigare och mer elastisk! Så jag lever väl på hennes ord mer ;)

Texten ovan är kopierad från min bilddagbok (m-holmstrom @ bdb) då jag inte orkade skriva om samma sak igen, och det känns som att min irritation kom fram rätt tydligt där ;)

När jag red Wanda kände jag mig så djävla dålig.. Det känns som att jag inte förtjänar att han en så fin häst då jag inte klarar av att plocka fram hennes kvalitéer för att jag är för dålig och inte orkar sitta till riktigt... Så mitt självförtroende på henne är inte alls det samma som på Astiz. När jag får kommentarer om vilken fin häst jag har värmer det otroligt mycket. Mer än ni förstår!

Wanda är otroligt svårriden då hon blir het och stark, speciellt på tävling. Och då knyter det sig lite för mig, så i Lurbo skrittade jag nästan bara. Skritt-halt-skritt-halt. Så såg våran framridning ut typ.. Men tävlingen gick ju bra ändå. Inger tyckte till och med att jag samlade henne för mycket ibland! Framsteg, hahaha! Vi kom i alla fall fyra i MSV C:2, någonstans i mitten i MSV B:4 (40 startande) och trea med Segerstas division I lag (:Så det blev ju en väldigt lyckad tävlingsdag trots tidig morgon. Jag är så nöjd med båda mina hästar! Och 60.65% i MSV B:4 med Wanda är inte fy skam då hon missade tre av fyra byten!


Min elastiska, men inte så starka häst (':


Till och med galoppen börjar bli bra (:


Stolt Wanda med sin rosett på sig, Astiz fick jag ha ;)


Biff har hon blivit iallafall (:


Laget (:

Dålig uppdatering :<

Jag vet, jag har uppdaterat kasst på sistone, förlåt! Jag har gått en vecka i skolan nu, och på den veckan har jag hunnit med att bli sjuk, fota SM, skriva uppsats, stanna hemma på grund av förkylningen samt redigerat massa bilder från SM. Och då har jag ju inte ens nämnt ridningen och den vanliga skötseln av hästarna. Med andra ord så har jag fullt upp just nu, men jag uppdaterar så gott jag kan, ni ska veta att jag verkligen försöker sköta bloggen på ett bra och seriöst sätt.

Lördag är det dags att tävla igen! MSV C:2 för både Wanda och Astiz, och MSV B:4 för Wanda. med tanke på att jag ska rida två hästar i första klassen blir det en sjukt tidig morgon som kommer följas av en lång dag. Jag kommer gå upp halv fem på morgonen (!!!) för att hinna knoppa båda och kunna vara på Lurbo klockan sju. Helt galet ju! Astiz startar först, klockan åtta, och Wanda startar som näst sist i första klassen. I lagklassen går jag och Wanda ut som nummer tre i Segerstas lag. Det ska bli sjukt kul!

måndag kommer jag vara ledig från skolan för då kommer Rob till Segersta. Rob är veterinär och det är han som har tagit tillbaka Astiz från den hemska viloperioden. Astiz ska på återbesök då och röntga om hovarna och hovbenen. Ni får hålla tummarna för att han ska vara fräsch! Men det borde inte vara några större problem med honom nu. Han har aldrig känts såhär underbar och fin! Både hanteringsmässigt och ridmässigt!

Sedan måste jag boka tid för en sitsanalys, för min sits har blivit så dålig den här sommaren eftersom att jag inte har haft tränare... Hoppas få hjälp av eckart Meyners, aka sitsgurun, när han kommer för att hjälpa oss qvadrater. Åh, vad jag älskar hösten! Det är så mycket som händer då :D


Avslutar med en bild på Louise Lindström och Aristokrat Pan, mest för att inlägget såg så tomt ut utan en bild ;)

Träningstips 3

Den här övningen är mycket lösgörande och får hästen att lyssna ordentligt på dina hjälper. Jag använder mig av den i princip varje dag. (:



Haha, ursäkta för otroligt dålig bild!

Öppnan med övergångar skritt-trav görs hela långsidan. Självklart kan man även göra den i trav-galopp osv, men jag föredrar skritt-trav för att hinna med ordentligt ;) I skänkelvikningen ska hästen vara loss i båda sidorna, det är prio ett. Hur snabbt/snävt den förflyttar sig är inte lika viktigt (:

Upprepa övningen i båda varven tills det känns bra. Lycka till!

Lämna gääärna en kommentar efter/om ni har provat övningen ;)

Bilder från stubbåkern (:


Wanda har nog inte varit på stubbåkrar så ofta, för hon blir väldigt het och osäker.. Men det är bara att jobba på :D


Frida tycker att Wanda har biffat på sig, och jag är nog beredd att hålla med (:


Galoppträning!


Astiz var sjukt fin, trots regnet. Jag gillar verkligen den här bilden. Förresten var det en kvinna som gick förbi som blev helt tagen av Astiz. Hon sade att jag hade en otroligt fin, vacker och underbar häst! Och så undrade hon om han var hingst eller valack ;) Alltid kul att få såna kommentarer :D


Lite busig får man vara också ;) Han blev sååå rädd för något vid sidan av där (x


Jag måste däremot bättra på min sits avsevärt! Jag förstör för mina fina hästar ju :<


Skolstart och stubbåkrar <3

Först och främst vill jag be om ursäkt för dålig uppdatering, men jag har varit i Göteborg med familjen och inte haft tillgång till internet.. Ett jättetack till Petra som har ridit mina hästar under tiden!

Idag var det första dagen i årskurs två på Realgymnasiet för mig, underbart! Skolstart för mig betyder struktur och ordning i vardagen, något som uppskattas! Ett extra plus med dagen var att mamma ringde bonden som har stubbåkrarna här omkring och frågade om jag fick rida, vilket jag fick! :D Så idag blev det stubbåkern för båda hästarna.

Astiz var såååå fin idag! Han bara går och går, haha (: Jag red honom på träns och graman idag, och han var superduktig i allt. Bytena i var tredje var klockrena! Jag längtar verkligen till våran debut i Prix St:Georges till våren :D

Däremot verkar det som att Wanda inte har sett stubbåkrar förut, för hon blev tokhet! Hon blev så stark att hon bara tryckte fram mulen och älgade på! Men jag gav inte upp utan fortsatte att rida på samma sätt som vanligt, mjuka uoo sidorna och tänka lång och låg. Till slut blev det ett ganska bra resultat, och då bad jag henne att galoppera på framåt, men det vågade hon inte, lilla dressyrflickan där ;)

Jag ska försöka få mamma att fota på Lördag, för på Söndag åker jag till Strömsholm för att kolla på SM.


Bild från förra året med Nadir.

Sist av allt vill jag att alla ska hålla tummarna för Frida och Klas och hoppas på att det inte är något allvarligt. Jag finns för dig!

Fredagen den trettonde - Min turdag?

Igår red jag en Lätt A:6 med Astiz på Jälla, det var Aros som arrangerade. Jag var sjukt nervös eftersom att det var fredagen den trettonde och jag tycker att jag inte behöver mer otur med Astiz. Men allt gick bra!

Min start var vid tio i sex på kvällen, tävlingarna började klockan fem och jag hade startnummer sju, så det var alltså en kvällstävling. Klockan två kom Ubbe och gick med Astiz, han tränade piaff och lösgjordhet, helt perfekt för kvällens tävling!


Ubbe trampar Astiz.

Vid tjugo i fyra åkte vi från stallet till tävlingsplatsen, när vi väl kom fram kollade jag att Astiz hade det bra och sedan gick jag och kollade hur banan såg ut i samband med att jag köpte en vatten i cafeterian. När jag äntligen fick sitta upp och börja rida kändes Astiz så himla fin, som en på miljonen liksom :D Jag red honom exakt som jag rider hemma: lång/låg/rund varvat med att jag tar upp formen på honom ibland för att sedan checka av att det går att ta ned honom i lång/låg/rund igen. Allt fungerade superbra! Något jag alltid gör på framridningen är att rida galopp-piruetter för jag tycker att det gör honom extra fin och så trampar han in bakbenen lite extra bra.

Inne på banan var han rädd för ett hörn när han kom i vänster varv, men han skötte sig helt perfekt ändå! Den enda missen vi hade var den ökade galoppen där man svänger från det hörnet, då ville han inte riktigt gå ut där och gjorde en halvpiruett in i ökningen, och precis när jag börjar öka på honom öppnar en på läktaren en läskburk precis bakom honom, och det var droppen, haha. Så han stack med mig och det kan inte ha sett så snyggt ut (x Där blev det en femma, annars resulterade det i 10 stycken åttor! Han var superstadig i galoppen och plockade mycket poäng där. 8 på ökade traven, 8 på vänster sluta, så även i traven var han fin. 70.93% blev slutprocenten och det blev en efterlängtad seger!


Sluta på framridningen.


Galet ärevarv (x Tyvärr hade kameran fel inställningar på prisutdelningen :/


Min prins och jag (:

Svar på tal!

Den här bloggen har jag för att skriva om mitt liv, ingen annans! Så om det jag skriver inte passar er, ge fan i att läsa då?! Just nu är jag så otroligt uppretad, det är helt galet. Visst, man ska inte ta åt sig om kommentarer, och det gör jag inte, men däremot tar jag åt mig av skitsnack som sker bakom min rygg om mig. Get a life!

Därför lägger jag ut en fetdiss om falska människor. Ni är inte värda ett skit i mina ögon. Om jag tycker att du är falsk, förvänta dig inte att jag ska prata med dig eller ens bevärdiga dig med en blick.

Inlägg om gårdagens tävling kommer upp senare när jag har lugnat ned mig lite..

Hiss och diss!

Dags för ett litet hiss och diss inlägg! Som ni har väntat, haha.



Jag hissar HÖÖKS! Ja, nu blev ni förvånade, va? Hööks är bra om man vill handla praktiska saker till stallet, typ grepar och hinkar osv. Ibland kanske man har tur och hittar en tröja som det inte står CRW på och som faktiskt är snygg, då är det bara att köpa den.



Men, jag väljer även att dissa HÖÖKS. Hööks är egentligen en riktig skitaffär där alla grejer går sönder. Dessutom är det dels hööks fel att blinbling är ute nu. Varför? Jo för att förut var det bara de fina märkena som Otto Schumacher som sålde bling, men nu när hööks gör det, för en billig peng dessutom, kan alla köpa det och det är inget speciellt... Usch :<

Lycka!

Idag var Astiz såhäääääääääääääääääääääääääääääääääär fin! Herre min skapare! Jag jobbade på programdelar ur Lätt A:6, och allt satt! Allting, varenda liten grej. Öppnorna, som jag har haft problem med, var värda minst åttor! Slutorna var ännu bättre. I travökningarna tog han i som aldrig förr. I galoppökningarna jobbade han så mycket med ryggen att jag nästan åkte av, haha! Han var till och med fin i den ökade skritten :O Tänk om man kan få till samma känsla på fredag, då skulle jag smälla av, men faktum är att endast hälften av detta skulle räcka för att göra mig mållös. Jag var så lycklig att jag nästan grät efter ridpasset, haha. Nu är jag grymt taggad på att tävla.

Vi ska inte glömma lilla Wandis, som självklart gick bra, det gör hon ju alltid :') Jag red henne på hackamore idag, och vi var på utebanan. Hon är så sjukt snäll den där hästen! Med henne har man typ alltid en bra ridkänsla, det är därför jag blir så glad när Astiz går såhär bra. Det är liksom en gång av hundra (x

Idag kom schemat till skolan, det känns verkligen att det börjar närma sig, och jag längtar! Men det visade sig att jag går sent på Onsdagar då jag tränar för Mads, så då kommer det bli jättesvårt för mig att hinna till Segersta till 17.45, så Louise, vill du byta tid med mig? :D

Snart åker jag in till stan med familjen för att gå på bio, jag ska se Shrek i 3D, haha. Joppas att den är bra. Och jag ska unna mig godis! Haha, sorry för ett väldigt flamsigt inlägg, men jag är så glad (:

Ha det superbra!


Den här bilden är med i dressyrmupparnas (http://dressyrmupparna.blogg.se) hot or not. Vad tycker ni? Hot or not? ;)

Otur!!

Som ni alla vet skulle jag ha startat Wanda på Fredag (den trettonde :S), men igår kom hon in med ett balltramp på utsidan (hur man nu lyckas med det) på höger bak, och benet har svullnat upp fån kronranden upp till hasen... Med andra ord blir det varken träning idag eller tävling på fredag för henne. Typiskt, jag som var så sjukt taggad på att starta henne nu! Vi ska linda spritbandage på henne ikväll för att minska svullnaden, och så ska hon joggas så att svullnaden går ned mer.. Som tur är så är hon inte halt! Tacktacktack! Men, eftersom att jag fortfarande gärna vill starta på Fredag ska mamma ringa  och kolla om vi kan byta häst till Astiz istället! Om det går blir det stort fokus på att han inte får ta över en enda gång fram till Fredag. Med andra ord kommer han att vara en plåga hela veckan, haha. Så, om allt går väl åker jag med Astiz till Jälla och rider en Lätt A:6 på Fredag! :D Det blir debut för oss i det programmet!

Idag var jag hos naprapaten, och helvete vad sned jag var! Inte undra på att min vänstra handled har blivit så svag och vikt sig. Den har kompenserat för snedheten mellan skulderbladen och i svanken. Jag var som ett S... Och att Astiz är sned gör inte direkt saken bättre, hehe..

Har inte så mycket mer att skriva om just nu, kommer ett hiss/diss-inlägg snart!

Vi höres (:


Astiz när vi vann Lätt A:5 på UPK med över 69%


Astiz när jag red min bästa MSV B på honom, 63.7%



Astiz efter vinst i Lätt A:5



Och så lilla sjuklingen...

Dagens outfit :D



Kandar från Otto Schumacher
Sadel från Jaguar
Sadelgjord från Gibaud. Specialanpassad för hästar med sadeltvång
Schabrak från Schockemöhle
Benlindor från Mias
Boots från något märke jag inte minns (x
Sadelpadd från Mattes EA

Jag har på mig: Stövlar från Petrie (Petrie Anky), byxor från Pikeur, Qvadratentröja, och hjälm ;) SAMT UNDERKLÄDER :D


Sadeln är en Bates Innova
Sadelgjord från Bates
Kandar från Otto Schumacher
Schabrak från Anky
Benlindor från Mias
Boots från något random märke ^^

Två ridpass i bilder..

Jag tänkte berätta hur jag rider ett vanligt träningspass utan tränare. Jag tänkte göra det extra pedagogiskt genom att använda mig av bilder :D


Först skrittar jag fram på lång tygel i 10 minuter.


Sedan tar jag tyglarna och skrittar hästen i en lång och låg form i ytterligare 10 minuter. Här är jag noga med att hästen är helt loss i insidan.


Sedan börjar jag trava fram hästen i lång och låg form. också här ska den vara helt eftergiven i insidorna och bjuda jämnt framåt. Jag travar i ca. fem minuter.


Samma sak gäller i galoppen, rund, låg och eftergiven i insidorna.

Skrittpaus i fem minuter innan det är dags för tekniken att finslipas!


Jag börjar oftast att jobba med galoppen då jag tycker att den är enklast att få ihop och få bakbenen att jobba ordentligt. I galoppen tränar jag mycket på övergångar mellan ökad- och samlad galopp. Dessutom jobbar jag mycket med skolorna, speciellt sluta på volten för att förbereda hästen för piruetter. Efter det jobbar jag med bytena, i serier och var för sig. Därefter sätter jag igång med piruettarbetet. Skrittpaus.


I traven jobbar jag mest med tempoväxlingar för att verkligen känna att hästen är framför skänkeln. Speciellt viktigt är det med Astiz, som är åt det lata hållet ;) Skolorna som öppna och sluta lägger jag in på lite konstiga linjer, inte som det är inne på dressyrbana, utan jag försöker vara kreativ.


Travar av i låg form.



Skrittar av på lång tygel. SÅHÄR BRA GICK DET!

Alla foton är fotade av Stina, stintan.blogg.se



Ridpassen på Wanda är upplagda på samma sätt, men här är det mer fokus på att hon inte ska bli stark och för hög i formen. Om hon blir det går ingenting bra ;)

Pallar inte beskriva en gång till så lägger bara upp lite random bilder (:


Låg och rund är prio ett!



Mellantrav (:



Mellangalopp.


Fina tjejen (:





Boktips 1

Just nu läser jag Spänst och harmoni i ryttarens sits av Birthe Vogelius. Och jag blir så inspirerad av boken. Den är helt fantastisk! På två dagar har jag läst halva boken och gjort övningarna som ska förbättra ens hållning och sits. Den här boken rekommenderar jag alla. Hoppryttare som dressyrryttare, alla kan få ut något av den! Jag ska åka in till Birthe och göra en ryttaranalys så ska jag få specialanpassade övningar just för mina problem.


149 kr på cdon.

Dålig update...

Jag vet att jag har uppdaterat dåligt, men jag har inte haft tid eller varit hemma. Men nu kommer lite bilder ifrån sommardressyren på Ericsberg, blev dock inga foton från själva SM klassen eftersom att folket jag kände startade i Prix St: Georgen som gick innan. Men, det är duktiga ryttare ändå! Segersta hade väldigt många ryttare med i tävlingarna, och nästa år vill jag vara med i SM laget!


Amanda Eklund - Germanicus. Sällskapet Segersta Sportryttare. Tvåa i Svår B:1!


Renée Ribring - Reier. Världens gulligaste lilla Leo!


Sigrid Bergåkra - Chesterfield. Sällskapet Segersta Sportryttare. Sigrid startade två hästar i denna klass och lyckades med bedriften att få exakt samma poäng och procent!
Sigrid Bergåkra igen, här på Primavera.


Ludvig Michaelsson - Vincent af Sungård. Sällskapet Segersta Sportryttare.




RSS 2.0