Skärpning!

Fick precis höra att helgens träningsläger är inställt på grund av för litet intresse. Nu får alla qvadrater faktiskt ta att skärpa sig! Jag hade verkligen sett fram emot lägret hur mycket som helst, och det kan jag inte ha varit ensam om, men på grund av att folk inte ville hjälpa till, att de klagade på sina riditider osv. ställs lägret in. Ibland får man faktiskt offra sig och baka en sockerkaka eller köpa fruksot, såååå jobbigt är det inte! Och om man är en satsande ryttare kan man faktiskt gå upp tidigt för att få rida en bra träning. Allvarligt talat nu, skärp er.



Dagens ridning gick i alla fall väldigt bra. Jag tränade på samma saker som igår, och det gick ännu bättre! Astiz var så fin! Jag red igenom Lätt A:6 på honom, och så lycklig han var! Han lever ju verkligen upp på tävlingar och han var så stolt när jag gjorde sista halten. Det är så härligt med den här hästen, för när han säger ja och verkligen tar i är han helt underbar att rida och man går som på små rosa moln resten av dagen! Han gick så bra idag att jag till och med anmälde honom till en tävling den 28/8, en MSV C:2 på Lurbo RK. Vi får hålla tummarna att han inte behöver sprutas en gång till när Bosse kommer på återbesök om tre veckor!

Jag anmälde Wanda till samma tävling, men eftersom att hon ska gå Div. I så anmäldes hon även till MSV B:4. Jag är så himla sugen på att tävla nu! Hon tyckte att det var jättesvårt med slutorna till höger idag, men som hon jobbade ändå. Världens bästa huvud har hon, säger ja till allt. Tvärt emot Astiz ;)

Nu väntar jag på att Louise ska komma, för imorgon äker vi till Ericsberg för att se på Lag-SM i dressyr. Dags att jaga lite inspiration liksom. Jag funderar på att ta med kameran om det inte är allt för dåligt väder. Vill ni se bilder?


Jag saknar ponnytiden... :')

Ubbe - Kung?!

Igår var Ubbe här och höll träningar. Först gick han med Astiz, till att börja med fick han koncentrera sig på att ta loss honom ordentligt i insidorna, speciellt åt vänster. Astiz var ganska motvillig, vilket inte är så konstigt med tanke på att han är helt oriden och har stått till och från från Oktober 2009... När han hade släppt i båda sidorna började Ubbe piaffera honom. Ubbe är ju som sagt mästaren på samling!  Och helvete vad fin Astiz var! Så lösgjord, hur rund hals som helst och bara jobbade på. Han påminde mig om varför jag inte har gett upp angående honom :D Och idag när jag red tänkte jag på samma sätt: loss i innertygeln och ett bra sug i yttertygeln, och det gick!!! Han stod inte på bakbenen en enda gång :'D Så nu är jag sjukt taggad på att tävla honom, och jag kan knappt bärga mig inför Division I med Segersta!


Det här ska jag uppnå under varje ridpass.

Nu till Wanda: Henne fick jag göra samma sak med, fast från ryggen. Lossa insidorna och flytta henne undan för innerskänkeln. Hon är ju väldigt stark, som ni kanske vet, så jag fick rida henne bara på stången :O Jag blev lite förvånad när Ubbe sa åt mig att släppa bridongen, men han håller ju på med barockridning egentligen, så för han är det inget konstigt alls. När jag red henne bara på stången fick jag en mycket bättre och rundare överlinje samt en mer "urgröpt" underhals, precis som jag vill ha det. Ubbe kallar stången för halsförlängare och det stämmer verkligen! När hon hade accepterat båda insidorna kortade jag upp bridongen igen för att börja jobba med bytena. Jag fick verkligen superbra hjälp! Alla vänster byten satt helt klockrent, och alla högerbytena var rena, dock trycker hon sig lite väl mot vänsterskänkeln så där fick jag rätta henne. Sedan ville Ubbe rida, haha. Men det gick jättebra, och hon blev ännu finare och mer loss. Han är verklugen kung på det han gör.  Men lilla Wanda fick nog sjukt mycket mjölksyra på slutet så efter det att Ubbe hade ridit klart gick jag med henne länge. Idag när jag red jobbade jag bara med att befästa allt från gårdagen, och hon gick superbra! Massor med klappar och ett kortare ridpass belönades hon med!

Jag har ett problem med Wanda, och det är att hon har svårt att hålla vikten. Hon tappar i massa superlätt, vilket inte är så kul... Och nu har stallägaren kommit upp med en helt befängd regel om att man bara får ge 8 kg hö/häst. Något som är alldeles för lite med tanke på att Wanda väger 680kg och har svårt att gå upp i vikt. Enligt alla sidor om foderstatsberäkning ska hon minst äta 11 kg hö... Har ni något tips på ett bra foder som hjälper hästar att hålla vikten får ni gärna kommentera det!




Just nu är det någon som roar sig med att hacka mina sidor på internet (Facebook, bilddagboken och blogg), så om det kommer upp något konstigt inlägg här eller på den andra sidorna är det inte jag!

Vad fan vill ni mig?!

Det här kunde ha varit en jättebra dag, med två fräscha hästar, men någon idiot har hackat min bilddagbok och min facebook. Där har den personen skrivit jäkligt elaka saker om min kompis Emelie. Väx upp för fan!

Veterinären har i alla fall "okejat" både Wanda och Astiz, båda är alltså helt friska! Då var det bara dags att sätta igång Astiz så att han också kan gå Div. I i höst! Det kommer bli ett heltidsjobb, därför får han också följa med till ERK när vi ska ha träningsläger för Mads i tre dagar. Däremot kommer han antagligen inte gå på träningarna, men eftersom att han är med behöver jag inte ställa av honom onödigt många dagar!

Jag hade tänkt skriva värsta långa inlägget, men nu är jag alldeles för uppretad för att orka. Än en gång, väx upp!

Träningstips 2 "moroten"




Hela grejen går ut på att stretcha hästens sidor.

1. Först gör du hästen uppmärksam på att du har en morot, sedan lockar du den att följa med med huvudet, nedåt och åt sidan, sikta på hasen. Oftast brukar det knaka bak i korset, bogen och i halsen på hästen. När du tycker att hästen har kommit tillräckligt långt åt sidan med huvudet ger du den en morotsbit.

2. Sedan är det dags att stretcha högt, då gör du samma sak men tar sikt på korset. Oftast kommer hästarna inte så högt, utan nöj dig ungefär halvvägs upp i början.

Jag gör alltid det här innan jag ska rida, och jag sitter upp på en mjukare och följsammare häst. Tänk på att det här är en träningssak, begär inte allt på en gång.

Tävling @ m-holmstrom på bdb!

Just nu pågår det en tävling på min bilddagbok där det går ut på att redigera en eller flera bilder på mig och mina hästar. Man får göra precis hur man vill, kollage eller "bara" redigera en bild, det är upp till er. Låt fantasin flöda!


Bild som twua @ bdb har gjort. Ej med i tävlingen!



Nu till ridningen! Wanda sköter sig väldigt bra, hon har bara en tendens att bli stark och försöka springa från arbetet när jag kommer åt henne, vilket jag gör mer och mer nu! Jag har börjat rida väldigt snäva slutaor i trav och galopp, dels för att lösgöra henne och dels för att det blir svårare för henne att springa ifrån mig. Jag lägger upp lite nya träningstips i ett annat inlägg idag eller imorgon, den gången med bilder. Det kommer även instruktioner för "moroten" med både bild och text! Idag testade jag att lägga tre byten i vart tredje, och som ni kanske vet (?) är bytena något Wanda har väldigt svårt för.. Men hon satte dem på första försöket! Andra gången jag försökte gick det inte alls bra, haha! Men det gjorde ingenting för jag var så nöjd med henne ändå!

Astiz däremot har varit väldigt knäpp de här dagarna. Han har i princip bara stått på bakbenen, stannat och backat ner i diken :O Idag skärpte jag mig och hanterade honom som jag egentligen ska göra; inget gullandes alls... Jag hade ett kort spö när jag gjorde i ordning honom och sade åt honom att nu är det allvar. Nej, jag slog inte på honom! Jag behöver bara ha spöt så skärper han sig. När jag red honom fanns det fortfarande lite tendenser kvar till istadigheter, men med hjälp av Kin kom vi över det och han gick bättre än på länge. Skönt! Och imorgon kommer veterinären, Bo Sjöholm, och kollar upp Wanda så att allt är OK med henne, sedan sprutar han om Astiz, så får vi hoppas på att Astiz blir helt fräsch inom en månad så att jag kan ha två hästar inför Division Ett!


Det är såhär Astiz gör innan han ställer sig på bakbenen... Bilden togs i April -09

Vilodag...

Idag har mina hästar och jag vilodag. När jag låter mina hästar vila och smälta allt som har hänt de senaste dagarna brukar jag massera dem. Jag ryktar dem. Tar på dem magnetskydd eller back on track. De får alltid gå i hage och vara häst dessutom.

Idag lekte jag med dem i hagen, vi sprang med varandra och de bockade som idioter! Jättekul att kolla på, haha. Sedan tog jag in dem i stallet och började med dagens behandlingar. Jag startade med Wanda. Hon blev först avborstad och fick hovarna kratsade, sedan smörjde jag in hovarna med hovolja, både på in och utsidan, för de är så sjukt torra nu. De bara spricker, inte kul... Sedan masserade jag henne med en magboy, det är en special massagegrej med magneter som "drar ut" slaggprodukter i musklerna. Först var hon lite tveksam eftersom att hon inte är van vid massage och liknande. Sedan stretchade jag henne, släppte på nacken och i halsen samt över ländryggen, något som är otroligt viktigt för henne. Därefter ryktade jag klart henne. Jag smörjde in Arnika Gel över ryggen, runt haserna och bakknäna samt bogen. sedan smörjde jag in mungiporna i förebyggande syfte.  Sist tog jag på henne back on trackskydden och hon var klar för natten. Det först hon gjorde var att rulla sig i boxen, haha. Så mycket för den rykten!

Stretchövningen kallar vi för moroten, är ni intresserade av att se hur den går till?


Nöjd tjej (:

Sedan var det dags för Astiz. Jag gjorde samma saker med honom, samma stretchövning och massage, men med honom fokuserade jag mest att få loss över ryggen där han har haft ont och blivit sprutad. Han fick arnika över ryggen, på bakknäna och runt haserna samt på framknäna. Sedan fick också han på sig back on track runtom.


Söta killen :D Kolla den olika storleken på hovarna. Snart kommer Martin (hovslagaren)

Astiz har fått ett munsår längst in på mungipan, där bettet inte ligger an om han inte rycker uppåt. Det har uppstått när jag har använt Gough (stavning?!) på honom för att han ska gå i en låg form utan att jag behöver ta i munnen på honom så att jag har kunnat koncentrera mig på att bara rida framåt och låta honom sköta resten. Tyvärr började han att försöka hota genom att kasta upp huvudet när han var tvungen att gå framåt... Han började blöda ur munnen igår när jag red, och det var så jag märkte såret... Nu har vi ringt veterinär och vi hoppas få svar på måndag om och när han kan komma. Då ska vi passa på att spruta Astiz i hovlederna och ryggen en gång till, Wanda ska även vet-checkas när han ändå är på gården.

Nu ska jag fortsätta slappa och kolla på Avatar. Imorgon ska jag upp tidigt för fodring, och jag kommer tat rida på morgonen. Jag hoppas dessutom att Mads hör av sig snart!

Ha det bra, och glöm inte att kommentera och att följa mig på bloglovin!

Korrigeringsbettet!



Korrigeringsbett från Sprenger, 800kr

Träningstips 1

Nu tänkte jag ge er ett av mina absolut bästa träningstips som jag använder mig av och tänker på hela tiden. Variation! Ja, ni läste rätt. Jag ändrar bett/sporrar/nosgrimmor/inspänningar osv i princip varje dag! Har man en så pass smart häst som Astiz är man så illa tvungen eftersom att han listar ut hur allt fuingerar på tre dagar ungefär. En vanlig vecka för mig och Astiz kan se ut såhär:

Måndag: Dressyr på vanligt tränsbett och sporrar med snälla trissor
Tisdag: Uteritt på kandar med rörliga skänklar (det enda han går bra på inom kandarväg...) och sporrar med trissor "åt fel håll". Alltså väldigt snälla (:
Onsdag: Dressyr med korrigeringsbett och graman. Korrigeringsbettet kommer från sprenger och är väldigt dyrt. Dock kan jag rekommendera alla som har en häst som är duktig på att bita fast och hänga att köpa det här bettet. När jag red Nadir med det blev hans (korta!) hals ungefär 1.5dm längre!
Torsdag: Skritt på hårt underlag med och med vanligt tränsbett.
Fredag: Dressyr med hackamoore.
Lördag: Dressyr på kandar.
Söndag: Uteritt med vanligt träns och remontnosgrimma.

Självklart gäller även variationen i ridningen. Inte bara sitta och nöta i ridhuset. Inte bara sitta på en volt osv. Våga lek! Hitta på egna lösgörande vägar! Ha kul!


Önskelista!

Högst upp på min önskelista står min efterlängtade lastbil, antingen en Theault Proteo eller en Theault Morpheo. Men nu tänkte jag roa mig med att skriva en önskelista inom kläder och hästutrustning!


"Skoltröja" från Pikeur. Ca. 750kr























Pikeur Brentina Jacket. Ca. 1990kr  


Boots från Eskadron. Ca. 300kr/paret. Jag vill ha ett par svarta och ett par vita


Frack från Pikeur. Minst 4000kr

Hmm, nu orkar jag inte mer, hahaha!

7340kr... Ska prata med mamma!








J/YR EM!


Just nu sitter jag och kollar på liveritter från EM. Inspiration till dagens ridpass! :D
Följ min blogg med bloglovin

Klicka här för att titta på Live-tv från EM.

Viktig fakta om mig och mina hästar!

Matilda Holmström:

Ålder: 17 år och snart 8 månader gammal, har alltså ett och ett halvt juniorår kvar.
Tränare: Mads Hendeliowitz och Mattias Jansson. Även gästtränare så som Patrik Kittel och Liane Wachtmeister
Klubb: Sällskapet Segersta SportRyttare, SSS.
Hur länge har jag ridit: Sedan jag var åtta år gammal.
Hästar: Astiz och Warum Ich. Tidigare ridit hästarna Fiona och Fredriksbergs Nadir.
Meriter: Vinster och placeringar upp till regional FEI och tävlat nationellt i tre år på ponny. DM-silver 2006 och 2009 i Uppland på ponny. Placeringar upp till MSV B:4 på häst. Vinster i Lätt A:5 på över 70%
Mål: SM 2011 A-final med en utav hästarna, man får ju bara rida en i A-finalen... Juniorlandslaget 2011. Tävla internationellt som Junior. Hösten 2011 vill jag debutera Prix St:Georges med Wanda. Som vuxen vill jag bli bäst ;)

Astiz:

Härstamning: Sack - Asterix - Iran
Ålder: Född 1998
Mankhöjd: 164 cm
Meriter: Vinster och placeringar i MSV B dressyr med föregående ägare. Med mig har han vinster och placeringar upp till Lätt A:5 på grund av skadeproblem..
Målsättning: Först och främst att få honom frisk så att jag kan börja träna och rida som vanligt, därefter att rida MSV B med goda resultat och kvala JSM. Fortsätter han att hålla sig frisk görs en satsning mot landslaget! Därefter blir det till att etablera sig i MSV A för fortsatt satsning mot YR-landslaget!
Övrigt: Astiz är en häst med otroligt mycket karaktär och humör. Nästa för mycket. Han är sjukt svårriden och kan vara väldigt fin ena dagen och bara stå på bakbenen den andra. Men när han är igång går det inte att hitta en finare häst än Astiz!



Warum Ich:

Härstamning: Weltruhm - Walzertraum
Ålder: Född 2001
Mankhöjd: 173 cm
Meriter: Vinster och placeringar med 75% upp till Lätt A:6 med föregående ägare. Med mig har hon placeringar upp till och med MSV B:4.
Målsättning: Först och främst ska vi hitta varandras knappar och få kläm på bytena, därefter är det MSV B som gäller. Att etablera oss i de klasserna och få fina poäng så att vi kvalar JSM. Hösten 2011 hoppas jag kunna rida Prix ST:Georges med goda resultat och om tre år är det Grand Prix som gäller!
Övrigt: Wanda är ett sto med väldigt god exteriör som jag hoppas mycket på! Hon är en väldigt arbetsvillig dam med ett fantastiskt psyke, världens snällaste häst?


Helgens meeting...

Nu är jag och Wanda hemkomna efter en hemsk helg i Fagersta... Jag vill inte låta som en gnällkärring men det var mycket som verkligen inte var bra i Fagersta.. När jag kom fram och skulle jogga Wanda efter resan visade det sig att det inte var harvat i ridhuset, och det var verkligen stenhårt och knöligt! Jag tänkte inte så mycket på det utan tog för givet att de skulle harva framridningen till tävlingsdagen, men icke! Dåligt underlag + 10 ekipage på 20*60m var verkligen ingen optimal framridning, men det var lika för alla...

Andra störningsmomentet var den otroligt okunniga och kassa speakern som bröt mot alla speakerregler som finns... Enligt reglerna får man bara presentera ekipaget genom att säga: Vi hälsar Matilda Holmström och Warum Ich in på banan, Warum Ich är ett hannoveranersto född 2001 efter Weltruhm - Walzertraum. Ekipaget tävlar för Segersta Sportryttare. Efter det får man startsignal och man rider sitt program. Sedan säger speakern: Vi tackar för den ritten och hälsar nästa ekipage in på banan. Speakern får inte ens säga "vi tackar för den fina ritten". Men speakern i Fagersta gjorde helt tvärtom, jag ska ta ett exempel: Nästa ekipage är den fantastiska lilla ponnyn Adrenalin. Trots att han är c-ponny så tävlar han bland de stora hästarna i dressyr. Och inte konstigt eftersom att han har den allra finaste dressyrstam en ponny kan ha, efter Vermont. Ekipaget gör därefter sin ritt, och det var en helt fantastisk liten ponny! Och sedan tackar speakern ekipaget med orden: Tack för den fina ritten, och om man fick dela ut söthetspoäng vet vi ju vart de skulle hamna. Det lät ju trevligt och så, men vi andra då?!

Hon gjorde liknande misstag när hon presenterade de andra ryttarna. När hon presenterade Nina lät det såhär: Nu ska publiken bara sitta och njuta för det här är en av Sveriges bästa ponnyryttare som nu rider en fantastisk storhäst, Acanto. Något som jag inte tycker är helt okej.. Och så höll hon på hela helgen trots att flera var och sade till henne och bad henne att sluta. Antingen får alla ekipage en speciell presentation, eller så får ingen det.


Nu till mina ritter då... Usch, jag drar mig verkligen för att skriva det här! Wanda gick så himla dåligt i Lätt A:6, hon bara stack och började bocka om vart annat i cirka 75% av programmet. Inte okej! Visst, hon gjorde ett par bra saker, och jag trodde att jag minst skulle få dåliga 55%, men det blev strax över 50% :O GALEN!!!! Ibland dömer domarna inte alls som man tror eller tycker själv...

Inför den andra klassen, MSV B:4, red jag inte fram alls. Jag skrittade henne på lång tygel och travade två varv, sedan red jag in på banan. Det visade sig vara en bra taktik för Wanda skötte sig ungefär hundra gånger bättre! Men med för många ryttarmissar valde jag att utgå efter sista galoppökningen när det bara är en travökning kvar. Varför? Jo för att jag inte vill att fler dåliga/halvbra resultat ska publiceras på rankinglistorna så det var ren taktik. Jag tog mig igenom hela programmet i princip och var halvnöjd.  Den tredje klassen som gick idag strök jag mig ur. Det här var verkligen inte våran helg. TRÄNA VIDARE!


Galen som sagt (x


Nästa tävling är den 13 Augusti, veckan efter ett träningsläger för Mads. Passande!

Om mig!

Jag heter Matilda och är född 3 Januari 1993, jag är alltså 17 år i år och har ett till juniorår kvar. Jag går i skolan i Uppsala, Realgymnasiet - hästhållning. Mitt mål i livet är att bli bäst!

Jag har ridit sedan jag var åtta år ung, då började jag på Enköpings Ridklubb. Där var jag en riktig fegis och min ridlärare var förvånad varje gång jag kom tillbaka för att rida lektion. Jag grät i princip på varje lektion, haha! Efter ett tag fick jag rida hästen Barney, och tillsammans med min ledare Nadja så blev jag allt säkrare och började tycka att det här med ridning var riktigt kul! Som ni kanske förstår blev Barney min första favorithäst på ridskolan och jag har honom att tacka för mycket...

Efter cirka två år på ridskola hade jag blivit så pass duktig att jag red hästarna i form i alla gångarter och jag var tvungen att flytta upp till en grupp med äldre elever som hade ridit längre. När det visade sig att jag red bättre än vad de gjorde blev de rätt sura på mig och man kan säga att jag blev lite utstött, det blev inte direkt bättre av att jag fick min första häst, Fiona, efter bara två år på ridskola. Då tog svartsjukan över helt...

Fiona var ett fuxsto (född 1994) med bläs och strumpor som mätte 164 cm i mankhöjd, med henne tog jag privatlektioner för min ridlärare som då kom ut till gården, och vi utvecklades snabbt. Under samma period fortsatte jag att rida på ridskola, dels för att få rida så många olika hästar som möjligt och dels för att mamma och jag delade på Fiona och hon ville gärna få rida lite också.

Efter ett år med Fiona ville jag börja tävla, men vi kom fram till att det inte skulle vara "schysst" mot mig att tävla mot vuxna när jag själv bara var elva år. Då köpte vi Fredriksbergs Nadir som är en New Forestvalack född 1994 e. Dennie, ue. Silverlea Buckskin. När han kom var han ett riktigt busfrö! Det enda han kunde var skritt, trav och galopp trots att han var 10 år gammal... Vi köpte honom på grund av hans fina gångarter och såklart på grund av hans underbara ponnyuppsyn! Vi lärde oss tillsammans med hjälp av min dåvarande tränare Maritha Lindstedt (samma tränare som jag red för på ridskolan). Efter 8 månader var vi färdiga att göra våran första start tillsammans, en LC:1 på ERK. Vi red ihop över 69% och vann, sedan var jag fast i dressyren!

Månaderna gick, och Nadir blev starkare och starkare. Vi vann det mesta vi startade i (LC,LB) och vi startade lite lokal LA med placeringar. Han och jag var med i ERK:s Division II lag, och vi placerade oss i alla starter vi gjorde med en massa vinster och placeringar med laget. Efter Division II startade vi våran första FEI, med inte speciellt goda resultat, strax under 60% blev det, men jag var lika glad ändå då jag visste att vi inte var redo än.

Våren därpå var både jag och Nadir redo för regional dressyr, och vi kvalade nationellt i första starten, en Lätt A:P1 med över 66%, sedan fortsatte det på samma sätt med vinster och placeringar i regional FEI. På hösten tog vi DM-silver i Uppland, den som slog oss var Marina Mattsson, inte fy skam ;) Samma år köpte jag Astiz, mer info kommer om honom. Dessvärre var vi tvungna att ta bort Fiona efter att hon hade blivit sparkad över korset i hagen...

2007 började vi rida nationellt, det gick både bra och dåligt, men tyvärr hade inte jag det psyke som krävdes då jag satte för stor press på både mig själv och Nadir, regionalt däremot fortsatte vi att plocka rosetter.

2008 var det sämsta året för mig och Nadir, jag fick dåliga råd av min tränare (inte Maritha L) som ledde till en alltför tuff ridning, något som varken jag eller Nadir klarade av... Däremot fungerade det ganska bra på Astiz. Nadir och jag ingick  i Håbo RK: s ELIT lag där laget plockade några placeringar.

2009 var vi på G igen med byte av tränare och en lugnare ridning. Nadir började visa sitt sanna jag och vinsterna och placeringarna började ramla in som på beställning igen! Jag måste faktiskt påstå att 2009 var vårat bästa år tillsammans med flera vinster och placeringar samt en ännu bättre säsong med elitlaget! I slutet av 2009 blev Nadir till salu på grund av min längd och han såldes våren 2010 till en underbar familj i Gnesta, men åh vad saknad han är... I samband med att Nadir sattes ut på annons hittade jag en till dressyrhäst till mig, stoet Warum Ich, info om henne kommer.

Men som sagt fick jag Astiz 2006, och han är en riktig stjärna! Han är en valack född 1998 e. Sack, ue. Asterix. Ett hederligt svenskt halvblod, med andra ord! I september 2007 gjorde vi våra första starter i LB dressyr, det blev vinst med hela 79% i den första klassen tillsammans! Hur galet är inte det?! Vi startade även någon rehgional LA i slutet av året med placering. Men Astiz är en häst som lyckas med det mesta inom skade- och sjukdomsväg... Nu har jag haft honom i fyra år, men totalt kanske jag har fått rida på honom i ett och ett halvt år...

2008 kunde vi starta två klasser en LA:4 som vi vann på över 72% och en LA:5 som resulterade i en andraplats på över 70%. Både de starterna gjordes i Augusti, han hade alltså vilat till och från hela 2008...

2009 debuterade vi MSV B:4, han var hemsk att rida på framridningen då han mestadels stod på bakbenen... Vi tog oss i alla fall runt programmet och det blev strax under 60%. Sedan fortsatte vi med någon start i MSV B med godkända resultat, men då blev det dags att vila igen... I slutet av september var Astiz fit for fight igen, och vi vann LA:5 med ca 70%, sedan blev vi 12:a av 40 starter i MSV B:4 på 63.7%. Två veckor senare fick han fång, och nu har han i princip vilat från Oktober till April... Vi red ett tag, men han blev halt igen, nu är han sprutad i hovlederna och under igångsättning...

24 November 2009 kom Warum Ich, eller Wanda som hon kallas, hem till mig. Hon är ett stort hannoveranersto född 2001 e. Weltruhm, ue. Walzertraum. Henne har jag plceringar med upp till och med MSV B:4 och mitt mål med henne är Prix ST:Georges nästa höst. Hon är en underbar tävlingsindivid som alltid gör sitt bästa.

Nu är jag med i den otroliga satsningen Qvadraten. Mer info finns på www.qvadraten.com

Med den här bloggen hoppas jag kunna hjälpa och inspirera unga ryttare inom dressyren och ni är välkomna att ställa frågor om det är något som är oklart eller om ni undrar över något.


Jag och Nadir på Segersta


Astiz och jag på UPK


Wanda och jag i Gagnef


Bloggbyte!

Jag valde av personliga skäl att ta bort icelandicdressage och istället satsa på en egen, mer seriös blogg. Inlägg kommer.

RSS 2.0