Vilodag...

Idag har mina hästar och jag vilodag. När jag låter mina hästar vila och smälta allt som har hänt de senaste dagarna brukar jag massera dem. Jag ryktar dem. Tar på dem magnetskydd eller back on track. De får alltid gå i hage och vara häst dessutom.

Idag lekte jag med dem i hagen, vi sprang med varandra och de bockade som idioter! Jättekul att kolla på, haha. Sedan tog jag in dem i stallet och började med dagens behandlingar. Jag startade med Wanda. Hon blev först avborstad och fick hovarna kratsade, sedan smörjde jag in hovarna med hovolja, både på in och utsidan, för de är så sjukt torra nu. De bara spricker, inte kul... Sedan masserade jag henne med en magboy, det är en special massagegrej med magneter som "drar ut" slaggprodukter i musklerna. Först var hon lite tveksam eftersom att hon inte är van vid massage och liknande. Sedan stretchade jag henne, släppte på nacken och i halsen samt över ländryggen, något som är otroligt viktigt för henne. Därefter ryktade jag klart henne. Jag smörjde in Arnika Gel över ryggen, runt haserna och bakknäna samt bogen. sedan smörjde jag in mungiporna i förebyggande syfte.  Sist tog jag på henne back on trackskydden och hon var klar för natten. Det först hon gjorde var att rulla sig i boxen, haha. Så mycket för den rykten!

Stretchövningen kallar vi för moroten, är ni intresserade av att se hur den går till?


Nöjd tjej (:

Sedan var det dags för Astiz. Jag gjorde samma saker med honom, samma stretchövning och massage, men med honom fokuserade jag mest att få loss över ryggen där han har haft ont och blivit sprutad. Han fick arnika över ryggen, på bakknäna och runt haserna samt på framknäna. Sedan fick också han på sig back on track runtom.


Söta killen :D Kolla den olika storleken på hovarna. Snart kommer Martin (hovslagaren)

Astiz har fått ett munsår längst in på mungipan, där bettet inte ligger an om han inte rycker uppåt. Det har uppstått när jag har använt Gough (stavning?!) på honom för att han ska gå i en låg form utan att jag behöver ta i munnen på honom så att jag har kunnat koncentrera mig på att bara rida framåt och låta honom sköta resten. Tyvärr började han att försöka hota genom att kasta upp huvudet när han var tvungen att gå framåt... Han började blöda ur munnen igår när jag red, och det var så jag märkte såret... Nu har vi ringt veterinär och vi hoppas få svar på måndag om och när han kan komma. Då ska vi passa på att spruta Astiz i hovlederna och ryggen en gång till, Wanda ska även vet-checkas när han ändå är på gården.

Nu ska jag fortsätta slappa och kolla på Avatar. Imorgon ska jag upp tidigt för fodring, och jag kommer tat rida på morgonen. Jag hoppas dessutom att Mads hör av sig snart!

Ha det bra, och glöm inte att kommentera och att följa mig på bloglovin!

Kommentarer
Postat av: Lovisa

skulle vara kul att se 'moroten' :)

2010-07-24 @ 18:37:24
Postat av: EmbLeM

Himla fin han är :)

2010-08-05 @ 02:21:13
URL: http://emblems.blogg.se/hast

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0