Himmelriket?

Idag lämnade vi Astiz på spa, och vilken anläggning det var! Alla boxar var jättestora, den Astiz ska bo i de här två veckorna är ungefär som fyra av hans vanliga box. Och den är inte liten ;D Hela stallet och kliniken har glovvärme, liksom golvvärme i ett stall?! Skulle tro att det är bra för hästarna när de är där på rehab så att de inte blir kalla och stela. Han ska få gå i en stor hage på dagarna när han inte behandlas. Han kommer må som en kung!

Sedan ska han få gå på ett rullband som är i en tank, den tanken kommer fyllas med vatten och han får den kompletta träningen och rehabiliteringen som han kan få! Hittade en film från ett annat hästspa, men principen är det samma. Deras "maskin" ser bara lite annorlunda ut.

 

Helmut, som äger spat lovade mig en helt ny häst om två veckor, haha! Och dessutom sade han att Astiz inte skulle vara några problem, han har hjälpt hästar i värre skick. Och tydligen så är det inte bra om de går mer än två-tre veckor i sträck på den här träningen då de kan bli övermusklade. Om de får för mycket muskler hindras deras rörelseförmåga. Så alla som har kommenterat om att det här skulle vara för kort tid har helt enkelt fel ;) Astiz kommer skickas tillbaka med jämna mellanrum, ungefär en gång i halvåret, för att kunna behålla de muskler han kommer få. Ingen träning vi gör hemma kan matcha detta utom möjligen snöpulsning. Och då ska snön vara riktigt hög och man ska hålla sig till skritt. Men vi har ju inte snö året om, eller hur? Jag ska även skicka Wanda på spa när vi får pengar till det, för hon behöver också lite hjälp med ryggmusklerna.

Helmut sade att det fanns en nackdel med den här träningen, och det är att hästarna sätter så mycket muskler att man antagligen behöver köpa ny sadel, haha ;)

 

Och det bästa av allt är att Astiz kommer få all hjälp han behöver på plats. Behöver han massag får han massag. Behöver han laser får han laser. Behöver han akupunktur får han akupunktur, osv. Dessutom har de en fantastisk metod för att läka senskador, då det är deras specialitet. Så de ska kolla upp hans ömma gaffelband och hjälpa honom där med. Det här känns så sjukt bra, och jag längtar efter att se resultatet!

 

 

Såhär ser han ut i kroppen idag. Tyvärr ser man inte hur dåligt med ryggmuskler han har, men man ser hans knotiga kors och dåliga överlinje. En efterbild kommer (:


Kommentarer
Postat av: Saga

Gud vad härligt, då slipper du oroa dig mer ju :D

Men däremot förstår jag inte hur hästarna kan muskla på sig så ofantligt mycket, såvida de inte sysslar med steroider? O.o Haha nejmen x] 

2010-12-09 @ 19:45:14
Postat av: Saga

Men åh vad korkad jag är, jag kollade på filmen och fattade genast varför hästarna fick så mycket muskler.



Men får de inte träningsvärk?

2010-12-09 @ 19:47:34
Postat av: Lovisa

Låter riktigt insperarande med spa! Skulle vilja skicka Mirez till spa, efter som han med har problem med ryggen.

Btw såg jag en bild som Matilda la upp på sin bdb som jag såg vad du menade med att han har dåliga ryggmuskler och vrf du inte ville lägga upp helkropps bilder på han... Så ser mirez med ut :/ Kanske ngt för han att åka på spa :)

2010-12-09 @ 19:47:55
Postat av: camilla

gud vad bra för honom. Skulle vilja skicka iväg min på spa med :)

2010-12-09 @ 20:15:14
URL: http://hrdressyr.blogg.se/
Postat av: Elin Samrell - Hästar och vardagen

Åh vad härligt (: Blir ju nästan lyrisk själv :D

2010-12-09 @ 20:44:06
URL: http://blueebarry.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius

SV: Typ varit halt och haft ont till och från under några år och var nu skadad igen"/



Skönt att A har det bra på spat :)<3

2010-12-10 @ 08:33:46
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej, vi har varit flera gånger hos helmut med min unghäst. Han är verkligen noga med det han gör och KAN det han gör. Många är ju lite halv dana. Kan lova att du kommer se/känna skillnad på din häst sen. Den kommer bli lika snygg som innan, det lovar jag (:

2010-12-15 @ 00:52:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0