Beställt :D

Nu har jag beställt två riktigt viktiga saker, och jag bara måste tipsa om de båda!


Haemolytan 400, det enda tillskottet som har hjälpt Astiz under fällning. Astiz blir väldigt känslig och tjurig när han fäller, han får skav överallt! Jag har provat alla sorters B-vitamin men inget har hjälpt. Så en dag läste jag en annons i Ridsport från Equistro där det stod om Haemolytan 400, så jag testade och fick otroliga resultat! Nu har båda hästarna börjat fälla igen, och det är dags för Wanda att få testa! Av någon konstig anledning glömde jag Haemolytan förra året... Såhär beskriver de Haemolytan på hemsidan:

EQUISTRO HAEMOLYTAN 400
- B-VITAMIN OCH SPÅRÄMNESKONCENTRAT-

Spårämnen spelar en viktig roll i många kroppsfunktioner. Järn och koppar är två av de viktigaste spårämnena, som det dessvärre ofta finns för lite av i det dagliga fodret. Järn och koppar har betydelse för så väl immunförsvaret som bildandet av hemoglobin och röda blodkroppar.

EQUISTRO HAEMOLYTAN 400 innehåller ett unikt komplex av spårelement där både oorganiskt och organiskt (kelaterat) järn, koppar och zink använts.
EQUISTRO HAEMOLYTAN 400 innehåller även hela B-vitaminkomplexet samt vitamin K3, vilka alla är viktiga ämnen för en  stabil och bibehållen blodproduktion/utveckling.
EQUISTRO HAEMOLYTAN 400 till dräktiga ston, ges framför allt under de tre sista dräktighetsmånaderna, då tillväxten på fölet är som störst. De sista dräktighetsmånaderna och de första dagarna i fölets liv är en mycket kritisk period. Det är livsviktigt att fölen under de första levnadstimmarna får i sig tillräckligt med modermjölk för att behålla motståndskraften. Erfarenhet visar att en normal giva av EQUISTRO HAEMOLYTAN 400 strax efter födseln kan vara värdefullt för fölet.

EQUISTRO HAEMOLYTAN 400 rekommenderas även vid pälssättning/fällning


Ingredienser:

Sukros 67%.
Innehållsdeklaration:
Fuktnivå 48 %, protein 3.2%, aska 1.72%, fett <0.8%, växttråd (fibrer) <0.3%.
Tillsatsämnen per kg:
Zink(Ipaligo-Tec) 5.000 mg, Järn (Järn ammonium citrat) 4.400 mg, Vitamin B1 1.500 mg, Vitamin B6 1.000 mg, Niacin (Vit B3) 1.000 mg, Pantotensyra (Vit B5) 1.000 mg, Vitamin B2 1.000 mg, Folsyra 500 mg, Vitamin K3 250 mg, Koppar (Ipaligo-Tec) 250 mg, Vitamin B 12 15 mg, Kobolt (Sulfat) 14.7 mg, Natriumdiacetat(Ipaligo-Tec – spårämnet bundet till aminosyra)


Dosering:
Nyfödda – speciellt problemfödslar 15 ml dag 1,3,7,14 efter födseln
Föl – med diarré 20 ml dagligen i 5 dagar efter födseln
Fölston – högdräktiga 20 ml/vecka de tre sista dräktighetsmånaderna
Avelshingstar – många betäckningar 20 ml två gånger/vecka
Sporthästar – presterande; 20 ml två gånger/vecka i 6 veckor
Allmänt – trötthet 15-20 ml två gånger/vecka i minst 6 veckor
Ponny 15 ml två ggr/vecka i 6 veckor



Sedan beställde jag en burk Dermacrescin som är en hudsalva för speciellt utsatta områden. Minns att jag tipsade Ingrid om den när Claudia hade sår i mungiporna. Wanda har ett ärr i vänster mungipa som hon har haft länge, det har tillkommit innan jag fick henne. Jag är rädd för att det ska spricka upp då huden där är mycket känsligare, och ibland tycker jag att det ser värre ut efter jag har ridit.. Astiz har haft sår i bägge mungiporna sedan han var en unghäst, och fastän han har vilat och varit utan bett i nästan 8 veckor är såren kvar. De vill inte försvinna helt enkelt. Det är som att han har haft dem för länge... Så jag försöker underlätta för honom och smörja med vaselin, men dermacrescin är det som har gett bäst effekt och nästan helt ihopläkta mungipor! Min burk tog nyss slut, så beställde en ny :D Såhär står det om Dermacrescin på hemsidan:

Hästen hud kan lätt bli skadad och irriterad av smuts, fukt, svett och skav. Speciellt utsatta områden så som t ex sadelläget och mungipor kräver extra omsorg.

EQUISTRO DERMACRESCIN
består av en speciell kombination av vitamin E och dexpanthenol, vilka kan understödja den naturliga återuppbyggnaden av hud celler.

EQUISTRO DERMACRESCIN
är en hudsalva som rekommenderas för skadade områden och torr hud.

Applicering:

Dagligen











Matilda

Kommentarer
Postat av: ponnybrudarna

Hejsan nu är våran nya blogg igång. kolla gärna och se vad du tycker om den:)

kram<3



ps: grymt fin header du har:D

2011-01-22 @ 10:45:31
URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

B vitamin hjälper ju bara om dom har brist på det.. vilket inte är så vanligt. Prova att ge dom lusern så ska du se vad dom fäller :) Protein behöver dom!

2011-01-22 @ 10:50:38
Postat av: Matilda Holmström

Anonym, precis. Därför ger jag Haemolytan ;) Astiz får inte äta Lusern - för mycket protein!

2011-01-22 @ 10:55:58
URL: http://youthdressage.blogg.se/
Postat av: Anonym

Den där salvan är ju super! Kommer du ihåg att du tipsade mig om den när Johan dragit sönder mungipan? Den hjälpte faktiskt :)

2011-01-22 @ 14:12:23
Postat av: Ingrid

Och kommentaren ovan var från mig :)

2011-01-22 @ 14:13:44
URL: http://Dressyrmupparna.se
Postat av: Louise

Kanske ska testa Haemolytan till shettisen :) Han har jättesvårt att fälla vinterpälsen den är borta ungefär lagom tills det är dags att sätta ny :/

Vad kostar det och vart kan man få tag i det? :)

2011-01-22 @ 14:15:02
URL: http://livingwithbompa.blogg.se/
Postat av: Emma

Jag kör också sen flera år med EQUISTRO HAEMOLYTAN 400

och tycker att det är fantastiskt bra! Dock vill inte min 25-åring ha det då han gillar Shy Feeder B av någon konstig anledning. ;)



Du har en fantastiskt fin blogg btw! :)

2011-01-22 @ 22:15:48
URL: http://stallpaarni.blogg.se/
Postat av: p,

Låter som två saker man borde testa! (: jag har annars använt en salva som heter hipposan och är ett typ naturläkemedel som finns att köpa på mälarehäst klinik. Den har funkat bra mot sår i mungipor, men inte riktigt så bra som jag vill.

2011-01-24 @ 00:00:49
URL: http://paullinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0