Uteridning (y)

Igår red jag ut på Astiz för första gången sedan vi flyttade till ERK. Vi fick sällskap av Yvonne och Dacke. Det gick superbra! Han var inte tittig eller rädd någon gång. Jag är verkligen stolt över min lilla plutt, hihi. Wanda gick ett pass dressyr, och det gick ganska bra. Hon hade fortfarande träningsvärk sedan träningen för Mads i onsdags, men hon kämpade på fint ändå. Med andra ord en lyckad dag. Jag träffade dessutom på världens bästa Anna! Blev sjukt glad över det :D

Idag var det Wandas tur att komma ut i skogen. Jag red tillsammans med Julia på Frieda. Wanda var duktig, som hon alltid är utomhus, inte det minsta tittig eller dum! Skönt med såna hästar (: Och Astiz jobbade dressyr i ridhuset idag, han var ganska fin till att börja med, men sedan började folk "gömma sig på farliga ställen för att attackera honom" så han fjantade runt och höll på att nästan få av mig, hahaha! Men han blev i alla fall superfin mot slutet. OCH jag fick träffa Anna idag igen. *Happyface*

Jag tycker att det är otroligt viktigt med varierad träning, och är så trött på dressyrryttare (och andra ryttare med för den delen) som aldrig rider ut, utan bara låter hästen se fyra väggar hela tiden. Tänk er själva att leva ett sådan liv, inte speciellt roligt, va? Nej, hiss för att rida ut och våga galoppera! Hiss för att våga hästen trava bommar! Hiss för att låta hästen bara vara häst!

Vill ni att jag ska lägga ut mer träningstips? Släng iväg en kommentar om vad just du vill läsa om. Jag har lite idétorka just nu.

 

Ha det bra // Matilda

Jag och Nadir på stubbåkern (:

 


Kommentarer
Postat av: lina

vad rider du med för utrustning när du rider ut? sadel, träns, bett osv? min häst blir så himla stark när jag rider ut, har du något tips för vad man ska göra/tänka på då? :) jag gillar din blogg supermycket!!

2010-10-30 @ 18:03:17
Postat av: Ridproblem? Läs bloggen :)

Jag tycker att det är intressant att läsa sådana här vanliga inlägg :)

2010-10-30 @ 18:29:42
URL: http://ridkonsten.wordpress.com
Postat av: Sandra

Hittade nyss till din blogg och tycker den är bra, men vad otroligt skönt att få höra en dressyr ryttare som låter sina hästar vara häst, fortsätt så ;D Vet alldeles för många som harvar runt i ridhus dag efter dag :/ Själv skulle jag bli galen om jag inte fick komma ut och busa och hästen får en helt annan glöd :)

2010-10-30 @ 18:31:41
URL: http://sandrabystroom.blogg.se/
Postat av: Louise

Håller verklien med dig! :)

Träningstips vore toppen! :D

2010-10-30 @ 18:58:42
URL: http://livingwithbompa.blogg.se/
Postat av: Sara

Bra inlägg! Hästen behöver vara ute i skogen och ha lite roligt, både för fysikens skull och framför allt för psyket. Faktiskt så kan man träna ute också.. man måste inte vara i en paddock el. ridhus för att kunna träna..

Jag får nästan ut mer utav träningarna när jag är utanför de fyra väggarna, då min häst får mer energi

2010-10-30 @ 21:07:18
URL: http://www.saraaandersson.devote.se
Postat av: Klara Hovstadius

SV: Tack matilda :)!

2010-10-30 @ 21:08:13
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Matilda Holmström

Sara, kolla bara på Ulla Håkansson. Hon har klarat sig "ganska" bra utan ridhus :D

2010-10-30 @ 21:12:51
URL: http://youthdressage.blogg.se/
Postat av: annie

Som du själv skrev, träningstips :) du rider jäkligt bra och är snäll mot hästarna i din ridning och det syns, de trivs verkligen med att ha dig som ledare :) Haha för mig skulle det vara bra att veta vad DU skulle göra om du red på en skänkeldöv häst ;)

2010-10-30 @ 22:38:37
URL: http://annielonnfors.blogg.se/
Postat av: Matilda Holmström

Annie, Astiz är skänkeldöv! Men får väl lägga ut tips om det då :D

2010-10-31 @ 06:56:26
URL: http://Http://youthdressage.blogg.se
Postat av: camilla

Härligt att se :)

Jag flyttade precis min häst då jag inte kunde rida henne ute tillräckligt pga en stor väg man måste korsa för att komma till ridvägarna. Och hennes bus hör inte hemma i närheten av en 100-väg. Men nu så :)

2010-10-31 @ 14:23:36
URL: http://hrdressyr.blogg.se/
Postat av: Matilda&Vicky

Vad fin bild!! Så härlig =D

2010-11-01 @ 09:21:09
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0