Inte igen...

Igår ringde mammas telefon kvart i åtta på morgonen. Det var Lotta i stallet som ringde och undrade om Astiz brukar lägga sig på en när man tar på honom täcket. Mamma svarade nej, och kom och frågade mig. Jag förstod direkt att han hade kolik igen..

För cirka två år sedan fick Astiz allvarlig kolik som han höll på att dö av. Det skumma med den koliken var att han inte visade några symptom utom att han ville lägga sig. Han hade alltså ingen hög puls, ingen feber, ingen förändrad andning och i princip normala magljud... Han behandlades som vanligt på gården, men efter två dagar utan förbättring åkte han in till Ultuna. Där gjordes en undersökning av honom, och de trodde inte att det var så allvarligt som det var. När de förde ned sonden i näsborren spontantömde han 10 liter vätska! De sög alltså inte upp något. När de började suga kom det 6 liter till. Det var alltså 16 liter för mycket i hans lilla magsäck. Det kunde ha lett till att magsäcken exploderat. Veterinärerna hade aldrig sett något liknande.

Med tanke på den tidigare kolikhistorien (han hade inga andra symptom den här gången heller...) och att all vätska hon förde ned bara vände och kom upp igen ville distriktsveterinären att vi skulle åka in till Ultuna med honom, så där är han nu. Veterinärerna frågade hur vi ställde oss inför buköppning, och vi svarade att de skulle göra allt för att han ska bli bra igen! De skulle ringa ifall han blev sämre, och det har de inte gjort så jag antar att läget är stabilt just nu. Det suger att inte få hälsa på honom just nu, men jag vill ju att han ska bli bra så jag antar att det är värt det! Förhoppningsvis får vi hämta hem honom imorgon, men antagligen på Tisdag.

Louise har varit här hela helgen, alltid lika kul. Vi har mest varit i stallet då ERK anordnade Regionala och Nationella dressyrtävlingar. Jag skulle ju ha startat Astiz i FEI:s lagtävlan och FEI:s mästerskap, men så blev det som sagt inte. Gunilla Byström hade en framgångsrik helg med vinster och placeringar! Hennes hästar ser alltid så avspända och lösgjorda ut. Det gillas. Men den finaste hästen var nog Sanna Nilssons Go Dutch III. Hur fin som helst, tyvärr strulade den lite i skritten vilket drog ned slutbetyget :/


Sanna Nilsson på Go Dutch III. Bilden är från Sannas blogg

Nu hoppas jag verkligen att Astiz blir bra!


//


Kommentarer
Postat av: Saga

Hoppas verkligen att Astiz kryar på sig!

2010-11-07 @ 19:07:34
Postat av: Bambi

Mm Go Dutch är verkligen jättefin. Men du glömde den finaste av dem alla. Du vet den där fina fuxen med bred bläs ;) Tror han brukar kallas för Leo men han heter något annat fult egentligen... :p



Hoppas Astiz får komma hem snart!

Kram

2010-11-07 @ 19:10:31
URL: http://bambisens.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Åh hoppas det inte är någon större fara med han :( du får höra av dig om du vill prata kram på dig! <3

2010-11-08 @ 09:11:34
Postat av: Matilda

Hoppas att din häst blir bättre snart. Hemskt när de får magåkommor :(

2010-11-08 @ 12:16:49
URL: http://matildajohanssons.webblogg.se/
Postat av: annie

Usch.

Hoppas astiz bilr bra "/

2010-11-08 @ 15:12:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0