Globen 2010

Nu är jag hemkommen och uppvilad från Stockholm International Horse Show. Det var verkligen skitkul att åka dit tillsammans med Eva, Ida och Mamma och det blev många härliga skratt (: Precis som på ponnytiden... På fredagen var det den öppna träningen, Champion of the winners samt masterckinic med Edward Gal! På den öppna träningen var det kul att se att flera av toppryttarna valde att ha hjälm på sig, förra året var det bara Adelinde på Parzival som hade det. Det går åt rätt håll! Mads och Jimmy kom tvåa i Champion of the Winners, trots att Jimmy var lite sur och istadig. Bra gjort! Jag tycker att unghästarna var fantastiska som skötte sig så pass bra i den arenan!

Mads och Jimmy Choo SEQ. Bild från segersta.se

 

På lördagen drog de "riktiga" tävlingarna igång, först med ponnykür... Jag och Ida bkev helt nostalgiska och ville tillbaka till ponnytiden. Jag tycker att det var dumt att sälja Nadir på grund av min längd, titta bara på Marina Mattsson som är för lång för sin storhäs ;O Sedan var det Grand Prix. Holländarna var (självklart) bäst, och Parzival är ju to die for! Min absoluta favorithäst. Vi valde att ge Edward Gal stående ovationer då han ändå är mästarnas mästare!

 

På söndagen var det äntligen dags för küren! Bäst sammansatt program med bäst musik hade Anky, som är kürens drottning. Extra kul var det att Painted Black skötte sig! Men direkt efter Anky red Adelinde, på finafina Parzival... Ojojoj säger jag bara! Han är så mjuk, så luftig och så harmonisk. Bytesserierna var helt otroliga. Jag vill också ha en så mjuk häst! Och självklart vann Adelinde, för tredje året i rad här i Stockholm! Tre holländare i topp, och på fjärde plats våran alldeles egna Patrik Kittel! Grattis (:

 

 

Jag köpte: Väst från Spooks (1300:-), Tröja från Gersemi (550:-, ett riktigt fynd!), Tjocka skinnhandskar från Roeckl (500:-), Ridbyxor från Pikeur modell Lugana (995:- !!!), Schabrak från Schockemoehle och matchande Benlindor från Schockemoehle (500:-!!!!)

 

Jag är lite besviken på shoppingen då nästan alla utställare hade samma saker. Kingsland, Kingsland och Kingsland. Jag har absolut inget emot det märket, jag gillar det. Men det blir inte exklusivt längre om man kan köpa det överallt... Nej, jag tror att jag lyckades köpa rätt unika saker, så jag är nöjd med min nya, grå outfit :D


Kommentarer
Postat av: Maya

Tycker oxå det var dumt att du sålde Nadir! Han såg verkligen jättefin ut och du hade kunnat rida honom ett tag till sålänge man inte blir för tung ju! :D



Marina är grym ändå, och jag tycker inte längden spelar någon roll :) Hon är spinkig och det är du med, så man ser inte att ni är så långa, själv är jag 177 cm lång ... XD

2010-11-29 @ 10:02:06
URL: http://youngdressage.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius

jag höll på att köpa en sån väst också ^^

2010-11-29 @ 10:03:43
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius

skriver du kommentarer till dig själ ;)?

2010-11-29 @ 10:04:23
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: josefine

SV: Ja jag följer den via bloglovin nu! Inte ofta man hittar intressanta bloggar inte.



Tack, kul att du tycker det! :)

2010-11-29 @ 10:19:32
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Sofie

Jättesnygga saker! letade efter såna handskar på söndagen men hittade inga, kanske var slut, kändes som att det var rätt urplockat. Grymt pris på Pikeur byxorna!snacka om fynd ;)Shcokemöle gillar jag jättemkt, jättebra kvalité på både lindor o schabrak. Får vi se en outfit bild på er snart då? ;)

2010-11-29 @ 10:36:55
URL: http://sofiesdressyr.blogg.se/
Postat av: Klara Hovstadius

SV; haha nej men det första kommentaren stod under ditt bloggnamn ^^

2010-11-29 @ 11:34:50
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Sofia - vinn ett Otto Schumacher Pannband

Håller helt med om utbudet. Tycker det vara ganska dåligt, det var typ bara kingsland.

2010-11-29 @ 12:50:20
URL: http://eliinsofiia.webblogg.se/
Postat av: Carro

Superfin blogg! :)

2010-11-29 @ 20:03:47
URL: http://dressyrohoppryttarna.blogg.se/
Postat av: hanna

åh, hade också velat shoppat loss i globen i helgen!

2010-11-29 @ 21:40:07
URL: http://haannaelisabeth.blogg.se/
Postat av: Josäfin :>

haha jag saknade ponnyprakt (A)

Haha ^^

2010-11-29 @ 22:17:59
URL: http://jossanamigo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0